Περί...

Loading...
Γέροντας Ιωάννης Κρεστιάνκιν
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Πολλή και κάθε είδους τεχνολογία επέτρεψε ο Κύριος στον άνθρωπο να εφεύρει και την χρησιμοποιούσαν και πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν μέσα στην Εκκλησία ως Άγιοι. Η τεχνολογία δεν τους εμπόδισε να δώσουν την καρδιά τους ολοκληρωτικά στον Θεό. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκει στην ίδια ομάδα. Κάποιοι δημοσιεύουν στον υπολογιστή θρησκευτική γραμματεία και άλλοι κάνουν ασχήμιες. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία κάποιοι σώζονται και άλλοι ήδη χάνονται από τούτη τη ζωή.
Ψυχή άδεια δεν υπάρχει. Ή ωριμάζουν μέσα της φωτεινοί καρποί, εν Θεώ, ή την κυριεύει ο εχθρός και τότε τίποτα καλό δεν υπάρχει.
Ο Θεός δεν προκαθορίζει τα του ανθρώπου, αλλά ο άνθρωπος οπωσδήποτε αποτελεί συνδημιουργό της ζωής του, μαζί με τον Κύριο. Ο Κύριος επιβλέποντας στη ζωή μας, κοιτάζει, αν είναι προς όφελός μας η επιμήκυνση της ζωής, αν για καλό εκμεταλλευόμαστε τις ημέρες μας και αν υπάρχει ακόμα ελπίδα μετανοίας. Στη ζωή μας δεν υπάρχει αυθαιρεσία. Η κατάσταση της ψυχής μας, επηρεάζει τη διάρκεια της ζωής μας στη γη.
Αν θέλεις τα παιδιά να μην πίνουν, μην πιεις, δεν θέλεις τα παιδιά σου να μην καπνίζουν, μην καπνίζεις. Τα παιδιά είναι παράδειγμα της δικής μας ζωής.
Στα λόγια μας ζητάμε την βοήθεια του Θεού, αλλά με τις πράξεις μας Τον απομακρύνουμε.
Οι ασθένειες είναι παραχώρηση του Θεού, προάγουν το καλό του ανθρώπου. Φρενάρουν το παράλογο τρέξιμό μας στη ζωή και μας αναγκάζουν να σκεφτούμε και να αναζητήσουμε βοήθεια. Κατά κανόνα η ανθρώπινη βοήθεια είναι αδύναμη, εξαντλείται πολύ γρήγορα και ο άνθρωπος απευθύνεται στον Θεό.
Τίποτε δεν ταπεινώνει τον άνθρωπο τόσο, όσο η ασθένεια. Μέσα στις ασθένειες, συχνά είναι κρυμμένο το έλεος του Θεού, διότι η ασθένεια αναπληρώνει το έλλειμα των κόπων μας για τον Θεό.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα