Περί...

Loading...
Δημήτριος Παναγόπουλος
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Ο Χριστός έμεινε 33 ώρες στον άδη από τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όσα ήταν δηλαδή τα χρόνια της επίγειας ζωής Του.

Αυτή είναι η ''πρώτη'' λεγομένη Ανάσταση και έχει σχέση με την κάθοδο του Χριστού στον άδη.

Εκεί ο Χριστός κήρυξε και όσοι Τον πίστεψαν και Τον δέχτηκαν τους Ανέστησε και πήγαν μαζί Του στον Παράδεισο.
Μετά Την Ανάσταση τού Χριστού, δεν ισχύει το «Μνήσθητι» πού είπε ο ληστής πάνω στο σταυρό.!!
Το «Μνήσθητι» ίσχυε στην Παλαιά Διαθήκη.!!

Μετά Την Ανάσταση άλλαξε ο τρόπος σωτηρίας τού ανθρώπου και υπάρχει το Βάπτισμα, η Εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία.!!
Πλανώνται λοιπόν όσοι λένε, ότι εγώ ένα «Μνήσθητι» θα πω στα τελευταία μου μιμούμενος τον Ληστή και έτσι θα σωθώ!!

Εξ' άλλου τι «Μνήσθητι» θα πεις άμα σε πατήσει αμάξι, τρελαθείς ή πεθάνεις ξαφνικά και ακαριαία;;
Ο Χριστιανισμός είναι ένας ατομικός πειραματισμός. Όσο εγώ να σας λέω, πόσο γλυκό είναι το μέλι, αν εσείς δεν βάλετε το χέρι στο μέλι για να το γευτείτε, δεν θα με καταλάβετε. Πρέπει να υπάρχει θέληση από τον άνθρωπο, για να γευτεί το μέλι και μετά θα μπορέσει να καταλάβει τα λεγόμενα μου. Εμείς όμως δυστυχώς δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε....
Όταν προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις τα πνευματικά ζητήματα με τη λογική σου, θα καταλήξεις να γίνεις αιρετικός και άπιστος.
Οι άνθρωποι αναζητούν την ευτυχία, εκεί όπου δεν υπάρχει ευτυχία. Η ευτυχία υπάρχει μόνο στο Θεό. Εφόσον όμως ο άνθρωπος τον Θεό δεν τον θέλει, ο,τιδήποτε άλλο και αν απολαύσει από τα υλικά αγαθά, δεν θα είναι ευτυχισμένος. Να η Σουηδία, μπορεί να έχει το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, ωστόσο ταυτόχρονα, έχει και το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών! Δικαιολογείται σήμερα με τέτοιο πολιτισμό και τέτοια τεχνολογία, να είναι γεμάτα τα τρελάδικα; Στο εξωτερικό μάλιστα, κάθε οικογένεια, έχει και τον ψυχίατρό της... Είναι φαινόμενα που δείχνουν, ότι οι άνθρωποι είναι μακριά από το Χριστό.
Δεν δημιουργεί την ευτυχία το χρήμα, ούτε τη δυστυχία η φτώχεια. Ο Χριστός δημιουργεί την ευτυχία και ο Διάβολος την δυστυχία.
Ρίξε σε έναν κόκκορα χρυσά φλουριά και καλαμπόκια. Ο κόκκορας θα αγνοείσαι τα χρυσά φλουριά και θα ενδιαφερθεί μόνο για τα καλαμπόκια. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο. Όσα λεφτά και να έχει ο άνθρωπος, δεν θα του ικανοποιήσουν την ψυχή, δεν θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Γιατί η ψυχή του ανθρώπου, είναι πλασμένη μόνο για το Χριστό. Ο Χριστός είναι η μοναδική του ανάγκη και μόνο Αυτός, τον κάνει ευτυχισμένο.
Δεν σου λείπει η ευτυχία. Ο Χριστός σου λείπει... Αν υπάρχει αμαρτία στη μέση, ευτυχία δεν υπάρχει.
Για έναν σεσωσμένο άνθρωπο, ο θάνατος είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του.
Ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται πάντα με βουρκωμένα τα μάτια του, μπροστά στα αγαθά που του προσφέρει ο Θεός. Πάντοτε να Τον ευχαριστεί. Άμα όμως ο άνθρωπος ξεγελαστεί και πιστέψει, πως ό,τι έκανε είναι δικό του, θα έρθει μια μέρα που θα βγει σαν την τρίχα από το προζύμι και θα εξευτελιστεί...
Μόνο το ότι γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι και όχι Βουδιστές ή Μουσουλμάνοι ή οτιδήποτε άλλο, μόνο αυτό θα πρέπει να είναι ικανό, να ευχαριστούμε το Θεό καθημερινά και να είναι τα μάτια μας, για την ευεργεσία αυτή δακρυσμένα!
Αν ζητήσεις τη γνώμη ή την συμβουλή από κάποιον συνάνθρωπο, με ταπείνωση και με πίστη, ότι μπορεί να σε βοηθήσει, τότε ο Θεός θα φωτίσει τον συνάνθρωπο που ρώτησες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε θα σου δώσει την ιδανική απάντηση σε αυτό που ρωτάς, άσχετα αν αυτός δεν έχει γνώση περί του ζητήματος που εσύ ρωτάς. Ο Θεός θα του βάλει τα κατάλληλα λόγια στο στόμα του και χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει, θα σε δώσει την σωστή απάντηση.
Όσο θα τιμωρηθεί εκείνος που αμάρτησε, άλλο τόσο θα τιμωρηθεί και εκείνος, που υπέπεσε στην αντίληψή του η αμαρτία αυτή και αδιαφόρησε, ενώ θα μπορούσε κάτι να πει, κάτι να καταγγείλει, κάτι να υπενθυμίσει, κάτι να προλάβει, κάτι να θεραπεύσει. Ο Θεός έμεινε αδιάφορος στην αμαρτία των Πρωτοπλάστων; Δεν έσπευσε να τους βοηθήσει, για να μετανοήσουν, ώστε να βρουν το δρόμο τους; Άσχετα αν δεν επετεύχθη ο σκοπός. Ο Θεός έκανε το ''καθήκον'' του. Αν και εμείς πολιτευόμασταν έτσι στη ζωή μας, θα υπήρχε αυτή η διαφθορά και η κακία στον κόσμο; Δεν θα υπήρχε...
Οι πραγματικοί πιστοί δεν μένουν στον εαυτόν τους, αλλά προλαμβάνουν και ''διορθώνουν'' την αμαρτία του άλλου.
Είναι υποχρεωμένος ο Χριστιανός να νουθετεί τον πλησίον του που αμαρτάνει, με σκοπό να διορθωθεί και όχι για κανέναν άλλο λόγο. Μέχρι και την καλημέρα να του κόψει, με σκοπό να διορθωθεί. Και αν τελικά δεν διορθώνεται, τον αφήνει στην ησυχία του, ωστόσο εκείνος έκανε αυτό που έπρεπε. Αυτό βέβαια, πρέπει να γίνεται με διάκριση και αγάπη, ώστε να μην παρουσιάζεται σαν δάσκαλος, και προϋποθέτει ότι και η δική του η ζωή είναι φωτεινή και ακέραια, ώστε να μην του προσάπτουν πράγματα και αμαρτίες, που αυ­τός υπο­δει­κνύ­ει σ' αυτούς.
Πώς όταν βλέπουμε μια παρανομία, την καταγγέλλουμε στην αστυνομία με σκοπό να πιαστεί ο δράστης, το ίδιο πρέπει να κάνουμε, όταν υποπέσει στην αντίληψή μας κάποια ατασθαλία-αμαρτία κάποιου συνανθρώπου μας. Να ενημερώσουμε τον παππά ή τον Επίσκοπο, αν εμείς δεν μπορούμε να τον νουθετήσουμε. Ο σκοπός της ενημέρωσης αυτής, δεν είναι να εξευτελίσουμε και να κατακρίνουμε τον άνθρωπο αυτό, αλλά να τον βοηθήσουμε, για να καταλάβει, ότι αυτό που κάνει, γίνεται αιτία να κολαστεί.
Αλίμονο στους ανθρώπους εκείνους, που βρίσκονται δίπλα σε ετοιμοθάνατους ανθρώπους και δεν μεριμνούν, ώστε να τους εξομολογήσουν και να τους Κοινωνήσουν. Θα πρέπει επίσης να λειτουργήσουν διαμεσολοβατικά, ώστε με ανθρώπους που δεν είχε καλημέρα ο ετοιμοθάνατος, να τους συμφιλιώσει. Θα δώσουν μια μέρα λόγο αυτοί που δεν εργάζονται με αυτόν τον τρόπο, γιατί έχουν μεγάλη ευθύνη! Γι΄αυτό και λέω, ότι κατά την μέρα της κρίσης, θα βρεθούν να κρέμονται πολλά μενταγιόν στο λαιμό μας, πέραν των δικών μας αμαρτιών. Μην ξεχνάμε εκείνο που έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος: Εκείνος που μπορεί να κάνει το καλό και δεν το κάνει, αμαρτία διαπράττει.
Μάθαμε να τα φορτώνουμε όλα και να ζητάμε ευθύνες από τους άλλους. Έστω και αν ο άλλος χαρακτηριστικά ευθύνεται, γύρισε και πες στον εαυτόν σου: ''Εσύ φταις!''. Μ' αυτήν την ταπείνωση και αυτομεμψία, ο άνθρωπος προστατεύεται από τα βέλη του σατανά και διατηρεί τη Χάρη μέσα του.
Ο άνθρωπος είναι αιώνιος και όταν εύχεσαι σε κάποιον χρόνια πολλά, είναι σαν να αστειεύεσαι μαζί του.
Η καλύτερη και η περιεκτικότερη ευχή, που μπορεί να δώσει κάποιος σε κάποιον άλλον είναι να του πει: Να έχεις καλό παράδεισο!
Όταν αφήνουμε τις ευκαιρίες της ζωής μας ανεκμετάλλευτες, μοιάζουμε με το ιστιοφόρο που δεν εκμεταλλεύετε τον ούριο άνεμο και όταν αργότερα καταλαγιάσει ο άνεμος, το ιστιοφόρο δεν μπορεί να μετακινηθεί. Εμείς αφήνουμε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες, δεν αξιοποιούμε το χρόνο και το ιστιοφόρο μας δεν φτάνει στον προορισμό του.
Αν οι άνθρωποι γνώριζαν την ύπαρξη του σατανά θα έβλεπαν εχθρούς; Ή θα έβλεπαν όργανα στα χέρια του εχθρού; Γιατί ο εχθρός είναι μόνο ένας και είναι ο σατανάς.
Αυτούς που μας κάνουν κακό, θα πρέπει να τους βλέπουμε σαν ευεργέτες της ψυχής μας. Και θα πρέπει να τους αγαπάμε παραπάνω από τον πατέρα και την μητέρα μας, γιατί γίνονται η αιτία, να αγιάσουμε και τελικά να σωθούμε. Τα ονόματα τους, θα πρέπει πρώτα-πρώτα να τα γράφουμε στο χαρτί που πάμε στην Εκκλησία, για να τα μνημονεύει ο ιερέας. Οι άνθρωποι αυτοί έπεσαν θύμα του διαβόλου και έτσι πρέπει να τους βλέπουμε. Δεν έχουμε λοιπόν εχθρούς τους ανθρώπους, αλλά τον διάβολο που βάζει τους ανθρώπους να φαίνονται εχθροί. Εδώ ένα σκυλί αν του πετάξεις μια πέτρα, δεν τα βάζει με την πέτρα, αλλά τα βάζει μαζί σου, γιατί πέταξες την πέτρα. Ούτε την εξυπνάδα του σκύλου δεν έχουμε!
Ο άνθρωπος έχει 3 εχθρούς, που με σειρά επικινδυνότητας είναι: η σάρκα του, ο κόσμος και ο διάβολος.
Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν σ' αυτά που κάνουν στη ζωή τους, γιατί δεν εμπιστεύονται και δεν βάζουν το Θεό στη ζωή τους.
Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλά έργα και επαναπαύονται, επί των καλών τους έργων, χωρίς ωστόσο να έχουν οργανική σχέση με την Εκκλησία. Νομίζουν ότι μ' αυτά τα έργα, θα εξασφαλίσουν τον παράδεισο. Όμως τα καλά έργα άμα δεν είναι απότοκα πίστεως και αν δεν γίνονται από κάποιον που είναι κοντά στον Χριστό, είναι έργα απωλείας και όχι σωτήρια. Τα έργα αυτά είναι ένα σίδηρο στο λαιμό των ανθρώπων, που θα τους πάει στην άβυσσο της κολάσεως. Τα καλά μας έργα αξιοποιούνται, μόνο όταν είμαστε κοντά στο Χριστό.
Κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος, θα πρέπει να αποσκοπεί στην δόξα του Θεού και στην εξυπηρέτηση του συνανθρώπου.
Η αγαθοεργία των αμετανόητων ανθρώπων, στα μάτια του Θεού, φαίνεται σαν μια βρωμιά. Γιατί υπάρχουν πολλοί, που βγάζουν το ψωμί από το στόμα τους και το δίνουν στους άλλους για να φάνε, αλλά άμα τους πεις για Χριστό, Εκκλησιασμό, νηστεία και εξομολόγηση, θα σε κάνουν πέρα και θα αδιαφορήσουν.
Μην ζητήσετε ποτέ, αλλά και μην δεχθείτε ποτέ, το όνομα σας να γραφτεί σε κάποιο έργο ή σε κάποια δωρεά που έχετε συνεισφέρει. Τον έχετε χάσει τον μισθό σας...
Όσοι κάνουν καλά έργα, αλλά μένουν μακριά από την Εκκλησία και τα μυστήριά Της, είναι σύγχρονοι Φαρισαίοι.
Όσοι εργάζονται σε δουλειές τέτοιες, ώστε να αμαρτάνουν οι ίδιοι και να γίνονται η αιτία να αμαρτάνουν και οι άλλοι, να παρακαλέσουν να τους απαλλάξει ο Χριστός από μια τέτοια δουλειά και ο Χριστός έχει τον τρόπο, να τους εξασφαλίσει μία άλλη. Γιατί είναι προτιμότερο να παραιτηθεί ή να απολυθεί κανείς από την δουλειά του, μη θέλοντας να παρανομήσει, παρά να τον απολύσει ο Θεός από την Ουράνια θέση του.
Βάλε το χέρι στη φωτιά, θα καείς. Πιες δηλητήριο, θα πεθάνεις. Πιάσε το ηλεκτρικό σύρμα, θα κεραυνοβοληθείς. Έτσι ακριβώς και όσοι παραβαίνουν τους Νόμους του Θεού, θα πληρώσουν δυστυχώς...
/
27

Βλέπετε 1 - 33 από τα 879 αποτελέσματα