Περί...

Loading...
Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Ο κάθε άνθρωπος εξαγνίζεται όταν εξομολογείται τα αμαρτήματά του και μετανοιώνει. Πρέπει όμως να απέχει από αυτά και από οποιοδήποτε άλλο κακό στο μέλλον.
Τους απίστους και τους αιρετικούς, θα τους φροντίζουμε ως εξής: Πρώτα με τις παρακλήσεις μας προς τον Θεό, για να τους φωτίσει. Ύστερα με την ταπείνωση και τα έργα της πνευματικής αγάπης, με ζωή ανεπίληπτη και ενάρετη που να μαρτυρεί από μόνη της την πίστη μας, όπως την δίδαξαν οι Απόστολοι.
Η καρδιακή προσευχή παρέχει το Άγιο Πνεύμα, είναι χορηγός Θείων δωρεών, κάθαρση της καρδιάς, εκδίωξη των δαιμόνων, κατοίκηση μέσα μας του Ιησού Χριστού, πηγή πνευματικών εννοιών και Θείων λογισμών, απολύτρωση από τις αμαρτίες, θεραπεία των ψυχών και σωμάτων, χορηγός του Θείου φωτισμού, βρύση του ελέους του Θεού, δωρητής Θείων αποκαλύψεων και μυήσεων στον ταπεινό και το μόνο σωτήριο, διότι δεν είναι δυνατόν να σωθούμε με κανένα άλλο όνομα, παρά μόνο με το όνομα του Χριστού, όπως λέει ο Απόστολος (Πράξ. 4,12).
Η Θεία αυτή προσευχή, η επίκληση του Σωτήρα μας, το Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, είναι και χορηγός Θείου φωτισμού. Διότι ο Χριστός είναι το αληθινό φως και μεταδίδει από την λαμπρότητα και Χάρη Του, σ' αυτούς που Τον επικαλούνται.
Την καρδιακή προσευχή, ας την λέει κάθε ευσεβής συνεχώς, με τον νου του και με τα χείλη και όταν στέκεται και όταν βαδίζει και όταν κάθεται και όταν πλαγιάζει και ό,τι και αν κάνει και λέει και να βιάζει τον εαυτόν του σε τούτο, πάντοτε. Θα βρει έτσι πολύ μεγάλη γαλήνη και χαρά, όπως γνωρίζουν εκείνοι που φροντίζουν γι' αυτά.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την τύχη και τα ζώδια, είναι και παράλογοι και άθεοι, επειδή αυτή η απασχόληση καταργεί τη θέληση του Δημιουργού,που τα έφτιαξε και τα κυβερνά όλα σωστά και δίκαια, αλλά καταργεί και το αυτεξούσιο του ανθρώπου, ο οποίος όντας λογικός και ελεύθερος, καταντά να διοικείται δήθεν, από άλογα σώματα.
Με τη Θεία Κοινωνία απολαμβάνουμε την αιώνια ζωή. Απορρίπτουμε τη φθορά, ενώνουμε τον εαυτόν μας με τον Αθάνατο που έγινε θνητός, σαρκικός, για την σωτηρία μας.
Σ' αυτόν που βλασφημεί το Άγιο Πνεύμα δεν δίδεται συγχώρηση, ούτε σ'αυτή τη ζωή ούτε στην άλλη. Η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος είναι η αμετανοησία.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα