Περί...

Loading...
Άγιος Συμεών ο Μεταφραστής
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Μην συγκεντρώνεις τίποτε από αδικία, γιατί και αν τα συνάξεις, για άλλους τα συνάζεις, αλλού θα πάνε και με τα αγαθά σου, άλλοι θα καλοπεράσουν. Όποιος οικοδομεί με ξένα χρήματα το σπίτι του, είναι σαν εκείνον που συνάγει τις πέτρες μόνος του, για να τον πετροβολήσουν οι άλλοι.
Όταν πλησιάζεις με την προσευχή το Θεό, να σκέφτεσαι πως είσαι ένα μυρμήγκι και ερπετό στο χώμα και παιδάκι που ψελλίζει με φρόνημα νηπίου.
Όπως ένα ρούχο που μολύνθηκε σε βάθος από λάσπη και ακαθαρσίες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καθαριστεί παρά μόνο με πολύ νερό και πολλές πιέσεις, έτσι και ο χιτώνας της ψυχής που μολύνθηκε από τον βούρκο της αμαρτίας και τις ακαθαρσίες των αμαρτωλών παθών, δεν μπορεί αλλιώς να καθαριστεί, παρά μόνο με πολλά δάκρυα και υπομονή στους πειρασμούς.
Η ψυχή που πιάστηκε στα δεσμά του έρωτα του Θεού, για τίποτε δεν νομίζει τις θλίψεις, αλλά τα λυπηρά είναι τρυφή της και χαίρεται στην κακοπάθεια. Και όταν δεν δοκιμάζει καμμία θλίψη για χάρη του ερωμένου Της, τότε πιστεύει, ότι πάσχει περισσότερο και αποφεύγει την άνεση σαν την κόλαση.
Η ακόλαστη γυναίκα είναι σαν τον ύφαλο βράχο, που κρύβεται στην αλμυρή θάλασσα του βίου και απροειδοποίητα καταποντίζει και βουλιάζει κάτω από τη θάλασσα, όσους την πλησιάζουν απρόσεκτα.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα