Περί...

Loading...
Άγιος Κλήμης Ρώμης
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Ο καλός εργάτης, με ειλικρίνεια παίρνει το ψωμί της εργασίας του, ενώ ο νωθρός και εξασθενημένος, δεν τολμά να κοιτάξει κατάματα τον εργοδότη του.
Η ζήλεια και ο φθόνος κατέληξαν σε αδελφοκτονία (ο Κάϊν σκότωσε τον Άβελ). Από την ζήλεια, ο Ιακώβ απομακρύνθηκε από τον Ησαύ, τον αδερφό του. Η ζήλεια καταδίωξε τον Ιωσήφ και τον έβαλε μέχρι την σκλαβιά. Η ζήλεια ανάγκασε τον Μωϋσή, να φύγει από το πρόσωπο του Φαραώ, του βασιλέως της Αιγύπτου, όταν άκουσε τον συμπατριώτη του να λέει: Ποιός σε διόρισε κριτή και δικαστή για εμάς; Μήπως θέλεις να με σκοτώσεις, όπως σκότωσες χθες τον Αιγύπτιο; (Έξοδος 2,14) Ο ζήλεια έκανε τον Δαβίδ να μισηθεί, όχι μόνο από τους αλλοφύλους, αλλά και να διωχθεί από τον Σαούλ, τον βασιλιά του Ισραήλ...
Κοιτάξτε αγαπητοί μου, μήπως οι ευεργεσίες του Θεού αποβούν σε καταδίκη μας, εάν δεν ζούμε όπως θέλει Αυτός και δεν εκτελούμε τα καλά και ευάρεστα ενώπιόν Του με ομόνοια.
Να έχετε στενές σχέσεις με τους Αγίους, γιατί όσοι προσκολλώνται σε αυτούς αγιάζονται.
Οι μεγάλοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους μικρούς, ούτε οι μικροί χωρίς τους μεγάλους. Σε όλα τα πράγματα χρειάζεται συγκερασμός, για να είναι δυνατόν να γίνει χρήση αυτών. Ας πάρουμε για παράδειγμα το σώμα. Το κεφάλι χωρίς τα πόδια δεν είναι τίποτε, ούτε τα πόδια χωρίς το κεφάλι. Και αυτά τα μικρότερα μέλη του σώματός μας είναι αναγκαία και χρήσιμα, για όλο το σώμα, για την σωτηρία του οποίου χρειάζεται σύμπνοια και πειθαρχία όλων των μελών.
Εάν ο Θεός απέδιδε σύντομα τον μισθό των δικαίων, θα ασκούσαμε αμέσως εμπορία και όχι θεοσέβεια.
Είναι μισητοί στον Θεό, όχι μόνο όσοι αμαρτάνουν, αλλά και όσοι επικροτούν τα αμαρτήματά τους.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα