Περί...

Loading...
Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Ο,τιδήποτε δίνεται για τον Θεό, μας επιστρέφεται απ' Αυτόν 100 φορές παραπάνω και γι' αυτό αποφάσισα ν' αφοσιωθώ στην εξυπηρέτηση των φτωχών.
Με επαινείτε, διότι δεν γνωρίζετε, τι θα πει πνευματική τελειότητα. Ακούστε λοιπόν, για να την γνωρίσετε: Ο Αββάς Σεραπίων, δίνει στους φτωχούς όλα τα χρήματά του και τέλος το επανωφόρι του. Προχωρεί πιο πέρα και βλέπει άλλον γυμνό να τρέμει από το κρύο και του δίνει το εσωτερικό του ρούχο. Και τέλος πωλείται δούλος, για να ενισχύσει μια φτωχή χήρα με ορφανά.
Οι άνθρωποι, έχουν την τάση να κατηγορούν εύκολα τους άλλους, επειδή από τη μία τους αρέσει να καταπιάνονται με τέτοιες σκέψεις και συζητήσεις και από την άλλη, επειδή επιθυμούν να έχουν και άλλους ομοίους τους στις κακίες και να ξεφεύγουν έτσι βιαστικά, από τις τύψεις της συνειδήσεώς τους.
Εάν συλλογιζόμασταν και φέρναμε συχνά στην σκέψη μας, την άπειρη ευσπλαχνία και αγαθότητα του Θεού για μας τους ανθρώπους από την μία και την αχαριστία μας από την άλλη, δεν θα τολμούσαμε, ούτε τα μάτια να σηκώσουμε στους ουρανούς, αλλά θα ζούσαμε αδιάκοπα με βαθειά ταπεινοφροσύνη.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα