Περί...

Loading...
Αγία Γαβριηλία Παπαγιάννη
Βιογραφία
Κοινοποίηση
Όταν δεν περισπάται ο νους από τα κοσμικά και είναι ενωμένος με τον Θεό, τότε και η καλημέρα που θα πούμε, είναι σαν να δίνει ευλογία.
Να μην θέλεις ποτέ τίποτε, παρά μόνο το Θέλημά Του και να δέχεσαι με αγάπη τα κακά που σου έρχονται.
Όταν παραδοθείτε απόλυτα στην δύναμη και την αγάπη του Θεού, θα καταλάβετε ότι όλα γίνονται ή επειδή ο Θεός τα θέλει, ή επειδή ο Θεός τα παραχωρεί.
Με την επίκληση του Ονόματος του Ιησού Χριστού, σφυροκοπάμε το Εγώ μας...
Όταν πιστέψεις βαθειά με όλη σου την ψυχή, θα αισθανθείς την Παρουσία Του Θεού τόσο δυνατή, σαν να είναι μία πραγματικότητα.
Και τότε πια δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο.

Θα δώσεις το χέρι σου στο Χέρι Του κι όπου σε πάει… θα πας!
Ο κόσμος είναι φτωχός σε αγάπη. Όλοι ψάχνουν την αγάπη, αλλά όταν τους πλησιάζει, δεν την αναγνωρίζουν γιατί ποτέ τους δεν την αισθάνθηκαν. Φτωχέ Κόσμε!!!
Αγαπώ με όλη μου την ψυχή κάποιον, θα πει προσεύχομαι γι' αυτόν. Όποιος έχει την εμπειρία αυτή είναι στον παράδεισο.
Να αγαπήσεις τον άλλον χωρίς να τον κρίνεις, όπως σου τον παρουσιάζει και όπως τον αγαπά Εκείνος. Τότε, θα σε βοηθήσει ο Θεός και θα παραβλέψει τα δικά σου παραπτώματα.
Η αχίλλειος πτέρνα των ανθρώπων, βρίσκεται στις πολλές κουβέντες και στις συζητήσεις.
Όταν αγαπάς τον Κύριο, τότε έχεις υπομονή στο Άγιο Θέλημα Του. Αν έχεις όμως υπομονή χωρίς αγάπη, τότε είσαι σαν στρατιώτης του Χίτλερ μόνο... Χρειαζόμαστε υπομονή στα βέλη του πονηρού, επιμονή στο σπάσιμο του εγώ και υποταγή στο Άγιο Θέλημα Του Θεού. Μόνο μ' αυτά μπορούμε να προχωρήσουμε.
Υπάρχουν άνθρωποι, που αγρυπνούν για μερικούς και υπάρχουν άνθρωποι, που αγρυπνούν για όλους.
Είμαστε χρήσιμοι, μόνο όταν δεν υπάρχουμε για τον εαυτό μας και άχρηστοι, όταν υπάρχουμε μόνο για τον εαυτόν μας.
Το να είσαι ταπεινός, ισοδυναμεί με το να μην θέλεις ποτέ να έχεις τύψεις συνειδήσεως.
Οι άνθρωποι καμμιά φορά μας ζητούν οδηγίες ή συμβουλές, για να κρυφτούν πίσω τους. Μετά θα «φταίς» εσύ... Αλλά είναι πολύ πιθανό να μην τα εφαρμόσουν, οπότε είναι κόπος χαμένος.
Οι άνθρωποι δεν ζητάνε τόσο την ελευθερία, όσο τις ελευθερίες, για να είναι σκλάβοι των παθών τους.
Απο την κουταμάρα καλύτερη η βουβαμάρα... Η δύναμη του σκότους περιμένει ευκαιρία. Ας μην μιλούμε, για να μην μετανοιώνουμε.
Σημασία δεν έχει αυτό που λέμε και αυτό που κάνουμε, αλλά αυτό που ζούμε και είμαστε.
Όταν λέμε το Κομποσχοίνι και σκεφτόμαστε αυτούς για τους οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε, κίνητρό μας είναι η αγάπη. ''Θεέ μου, Εσύ ξέρεις πόσο αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο. Η αγάπη μου αυτή δεν είναι δική μου, γιατί Εσύ είσαι η Πηγή της Αγάπης. Απ' αυτήν την Πηγή της Αγάπης παίρνω κι εγώ, και Σου τον προσφέρω αυτόν τον άνθρωπο. Και Σε παρακαλώ να του δώσεις Φώτιση, να του δώσεις Πίστη, να του δώσεις όλα τα πλούσια Ελέη Σου που Εσύ δίνεις. Εγώ, μόνο την ταπεινή μου αγάπη μπορώ να προσφέρω. Και Σε παρακαλώ για (τον τάδε)...., την τάδε κ.ά''. Και να φέρνεις νοερά στα πόδια του Χριστού αυτά τα πρόσωπα, σαν να είναι γονατιστοί και να προσεύχονται μπροστά Του, αυτοί οι ίδιοι πραγματικά, όπως λέει ο Προσκυνητής. Έχω εμπειρία πολλών ετών, ότι κάνει ο Θεός πολλά θαύματα μ' αυτήν την προσευχή. Γιατί ο Θεός μας θέλει Συνεργούς. Όσο τιποτένιοι και αν είμαστε, γιατί είμαστε τα Πλάσματά Του και μ' αυτά τα Πλάσματα έχει να δουλέψει.....
Ο Θεός πολλές φορές δεν θέλει την πράξη, αλλά την διάθεση. Του αρκεί να σε δει πρόθυμο να κάνεις την Εντολή Του.
Όποτε πονέσουμε πολύ, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη τιμή που μας κάνει ο Κύριος, να συμμεριστούμε το ακάνθινο στεφάνι Του.
Η ειρήνη και η γαλήνη μας και το πως ζούμε είναι που δείχνουν το πόσο πιστεύουμε. Γι' αυτό, μπορεί ένας άνθρωπος να μας λέει τα καλύτερα διδάγματα. Όμως, αν τον δούμε ταραγμένο, ανήσυχο και να παραπαίει ο ίδιος, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που θα μας πει.
Τα νεύρα είναι Εγωισμός... Μόνο οι κομπλεξικοί θέλουν πάντα να επιβάλλονται...
Μην συσχετίσεις ποτέ τον άνθρωπο με τον κακό τρόπο που σου φέρεται. Να βλέπεις μέσα στην καρδιά του τον Χριστό.
Αν κάποιος δεν σου αρέσει, σκέψου ότι στο πρόσωπό του βλέπεις τον Χριστό. Τότε, δεν θα τολμήσεις ούτε να σκεφτείς, να πεις λόγο κατάκρισης.
/
2

Βλέπετε 1 - 33 από τα 54 αποτελέσματα