Περί...

Loading...
Περί Θρησκείας
Κοινοποίηση
Τέκνα μου αγαπητά εν Χριστώ, διατηρήσατε γενναίως και ατρομήτως την ιεράν ημών θρησκείαν και την γλώσσαν των πατέρων, διότι αμφότερα ταύτα χαρακτηρίζουσι την φιλτάτην ημών πατρίδα και άνευ τούτων το έθνος ημών καταστρέφεται.
Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάμουν.
Μια θρησκεία μόνον είναι, η Ορθόδοξος Χριστιανική Θρησκεία. Και το πνεύμα αυτό το Ορθόδοξον είναι το αληθές.
Τα άλλα πνεύματα, είναι πνεύματα πλάνης και οι διδασκαλίες είναι μπερδεμένες...
Υπάρχουν πολλά φώτα, που βλέπει κανείς και εντυπωσιάζεται, μα ένα είναι το φως το αληθινό, αξίζει να λατρέψει κανείς τον μόνον αληθινόν Θεό, τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν.
Οι αλήθειες του Θεού, όπως τις έχει πει, από την αρχή, αυτές είναι.
Δεν υπάρχουνε άλλες αλήθειες, νέες, επειδή ο κόσμος προόδεψε και η επιστήμη και οι άνθρωποι πήγανε στα άστρα...
Μόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ' αυτήν.
Έτσι θα γίνει ένωση, όχι με το να πιστεύεις, ότι όλοι είμαστε το ίδιο και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο.
Δεν είναι το ίδιο...
Προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε, ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.
Βλέπω μερικά νέα παιδιά, Ελληνόπουλα, χωρίς να έχουν διαβάσει ούτε μια γραμμή από τό Ευαγγέλιο, πάνε και διαβάζουν Βραχμανισμό, Βουδισμό, το Κοράνι κ.λπ., πάνε και στους Ινδούς. Ύστερα δεν αναπαύονται και επιστρέφουν στην Ορθοδοξία, αλλά έχουν μαζέψει ένα σωρό μικρόβια. Παθαίνουν ζημιά και είναι δύσκολο να βρουν μετά την αλήθεια. Πρέπει πρώτα κανείς να γνωρίσει την Ορθοδοξία και ύστερα, άμα δεν του αρέσει, φεύγει. Ας την γνωρίσει σωστά, και μετά ας κάνει σύγκριση με τις διάφορες θεωρίες που ακούει. Γιατί, αν γνωρίσει την Ορθοδοξία, μπορεί να ξεχωρίσει το μπακίρι από τον χρυσό ή νά καταλάβει τον χρυσό πόσων καρατιών είναι. Δεν ξεγελιέται εύκολα, για να περάσει όσα γυαλίζουν για χρυσάφι. Πάντως έχω προσέξει, ότι μόνο εγωιστής άνθρωπος φεύγει από την Ορθοδοξία, όταν την γνωρίσει. Ένας ταπεινός, ποτέ δεν φεύγει...
Αν δεν μπει το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες, θα δημιουργηθούν προβλήματα. Θα πάει λ.χ. ένας στο γραφείο γάμων. Αν λέει η ταυτότητα «Ορθόδοξος» - άσχετα πόσων καρατιών είναι -, εντάξει. Αν όμως δεν γράφει το θρήσκευμα, πώς θα του δώσουν άδεια γάμου; Για την Εκκλησία αυτό είναι μπέρδεμα. Αν πάλι μπει το θρήσκευμα προαιρετικά, θα είναι και σαν ομολογία. Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Εδώ είναι διαφορετικά...
Τίποτε δεν βλάπτει και δεν ζημιώνει τόσο την θρησκεία μας, όσο το να δίνουμε κάποια αφορμή στους απίστους. Αυτοί όταν δουν έναν Χριστιανό να κλέβει ή να κάνει κάποια δολιότητα ή αμαρτία, αμέσως ακονούν την γλώσσα τους εναντίον όλων των Χριστιανών και την κακία του ενός την αποδίδουν σε όλους τους Ορθοδόξους. Και δεν μένουν μέχρι εκεί, αλλά τολμούν να βλασφημήσουν και τον Δεσπότη Χριστό.
Όλοι οι πιστοί, όλων των θρησκειών, κλείνουν γόνυ στην Ορθοδοξία και παραδέχονται, ότι είναι η μόνη Αλήθεια. Δεν το φανερώνουν όμως δημόσια, γιατί άμα το ομολογήσουν, πρέπει να γίνουν Ορθόδοξοι...
Το Άγιο Φως κάθε χρόνο, δεν βγαίνει λόγω της αξίας και των αγώνων των Ορθοδόξων, αλλά για να πιστοποιηθεί, ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη Αλήθεια και όλα τα άλλα θρησκεύματα είναι νοητά σκοτάδια και πλάνες του νοός.
Όταν είχε πάει ο πάπας Παύλος Στ΄(πάπας από το 1963 έως το 1978) στα Ιεροσόλυμα, του είπε ο Πατριάρχης μας, ο Βενέδικτος: Θα σας κάνω μια πρόταση. Όποτε θέλετε, να πάτε μέσα στον Πανάγιο Τάφο και να μας βγάλετε το Άγιο Φως. Μόνο μια φορά! Και αν το βγάλετε, θα γίνουμε όλοι παπικοί, με πρώτον εμένα. Εάν όμως δεν το βγάλετε, θα γίνετε Ορθόδοξοι; Και ο πάπας Παύλος, δεν το δέχτηκε αυτό. Καταλάβατε; Βλέπουν τη Χάρη που είναι οι ετερόδοξοι, βλέπουν ότι η Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια, αλλά δεν επιστρέφουν.
Καμμία ανατολική θρησκεία (κινεζική, ινδική, μωαμεθανική) δεν είναι απελευθερωμένη από την μαγεία. Κάθε μία από τις θρησκείες αυτές, εμπεριέχει και την μαγεία, η οποία βέβαια βρίσκεται υπό την εξουσία των πονηρών πνευμάτων και πλανά το ανθρώπινο γένος με τις σκέψεις και τις ιδέες τους.
Πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τον διαλογισμό των Ανατολικών φιλοσόφων, με στόχο να ''ξεφορτώσουν'' τις στενοχώριές τους. Τα πονηρά πνεύματα που κρύβονται από όλα αυτά, επηρεάζουν τους ανθρώπους με ''όμορφο'' τρόπο και τους δίνουν λίγη ησυχία, μέσω του διαλογισμού, αυτή όμως η ησυχία διαρκεί για λίγο καιρό...
Όλες οι θρησκείες του κόσμου ''μιλάνε'' στο νου του ανθρώπου. Μόνο η Ορθοδοξία ''μιλάει'' στην καρδιά του.
Mόνο ο Ορθόδοξος παππάς εκβάλλει δαιμόνια από έναν δαιμονισμένο, ενώ στους ετερόδοξους και αλλόδοξους κληρικούς ο δαίμονας αδιαφορεί. Μόνο ο Ορθόδοξος ιερέας διαβάζει Αγιασμό και δεν χαλάει ποτέ, ενώ αν το διαβάσουν το νερό ''οι άλλοι'', το νερό σε λίγο καιρό θα βρωμίσει. Mόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη βγαίνει το Άγιο Φως το Πάσχα. Τί άλλο αποδείξεις θέλετε, για να πεισθείτε ότι έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι τη σωστή θρησκεία;
Η μόνη αληθινή θρησκεία, είναι η Ορθόδοξη. Όλες οι άλλες θρησκείες είναι θρησκεύματα.
Ο καθολικισμός είναι πίστη μη Χριστιανική. Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεϊσμό. Ο αθεϊσμός κηρύττει μονάχα το μηδέν, ο καθολοκισμός όμως προχωρεί πιο πέρα και κηρύττει έναν διαστρεβλωμένο Χριστό, ένα Χριστό αντίθετο του Χριστού. Κηρύττει τον αντίχριστο!
Έζησα και δοκίμασα αυτό που σας λέω: Είναι στιγμές που διψά κανείς για πίστη, όπως το ξεραμένο χορτάρι για νερό και την βρίσκει πλήρη, γιατί η αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα στην δυστυχία. Σας το λέω εγώ αυτό, που είμαι παιδί του αιώνα μου, παιδί της απιστίας και της αμφιβολίας. Σε τέτοιες στιγμές, ρίζωσε μέσα μου η πίστη, πως δεν υπάρχει πιο αγαθό, πιο λογικό, πιο αντρίκιο και πιο τέλειο από τον Χριστό, μα και δεν μπορεί να υπάρχει.
Σχετικά με την θρησκεία, είναι προτιμότερο να λαθέψει κανένας, παραδεχόμενος ό,τι παρέλαβε από τους προγόνους του, παρά να λαθέψει, μη πιστεύοντας από αλαζονεία.
Ο Χριστιανισμός είναι μία θρησκεία παράδοξη: Προστάζει τον άνθρωπο να παραδεχτεί πως είναι αμαρτωλός και μάλιστα σιχαμερός και από την άλλη του παραγγέλνει να θέλει να γίνει ίδιος με το Θεό. Χωρίς ένα τέτοιο αντίβαρο, τούτος ο υψωμός θα έκανε τον άνθρωπο ματαιόδοξο στο έπακρο, ή τούτο το ταπείνωμα, θα τον έκανε εξευτελισμένο στο έπακρο.
Θρησκεία και Επιστήμη, προϋποθέτουν την πίστη στον Θεό. Μόνο, ότι για την θρησκεία ο Θεός είναι στην αρχή, ενώ για την Επιστήμη στο τέλος κάθε σκέψης.
Ποτέ θρησκεία δεν προδόθηκε τόσο από τους πιστούς της, όσο ο Χριστιανισμός από τους Χριστιανούς.
Η θρησκεία, αν ακόμα είναι λαθεμένη, είναι ένα στοιχείο αναγκαίο στη ζωή ενός λαού.
Θρησκεία καθαρὰ καὶ ἀμίαντος παρὰ τῷ Θεῷ καὶ πατρὶ αὕτη ἐστίν, ἐπισκέπτεσθαι ὀρφανοὺς καὶ χήρας ἐν τῇ θλίψει αὐτῶν, ἄσπιλον ἑαυτὸν τηρεῖν ἀπὸ τοῦ κόσμου. (Θρησκεία καθαρά και αμόλυντος ενώπιον του Θεού και Πατρός είναι αυτή, να επισκέπτεται κανείς με αγάπην και καλωσύνην τα ορφανά και τας χήρας, δια να τους προσφέρη την προστασίαν και παρηγορίαν εις την θλίψιν των, και συγχρόνως να τηρή τον ευατόν του καθαρόν και αμόλυντον από την αμαρτίαν, που κυριαρχεί στον κόσμον.)

Επιστολή Ιακώβου 1,27
Σε νέους μπλεγμένους με ανατολικές θρησκείες, έλεγε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: «Να, βρε παιδιά, εσείς τώρα είστε καλά παιδιά, έχετε καλές ψυχές, πάτε εκεί, ας πούμε, από αγνότητα για να γνωρίσετε δήθεν το τέλειο, μπλέκετε με τον διάβολο και αρχίζει η δυστυχία μέσα στην ψυχή σας, ενώ ο Χριστός είναι όλος φως, είναι όλος γλυκύτητα και, εάν γνωρίσετε τον Χριστό, τότε θα καταλάβετε ότι αυτός είναι ο αληθινός Θεός, ότι εκεί είναι το μυστικό. Δεν συμφωνώ με αυτά που κάνετε, όμως σας αγαπώ».
Μια μέρα έφτασε στην Θηβαϊδα της Αιγύπτου, στρατιωτικό απόσπασμα του Μαξιμιλιανού, με αξιωματικό τον Παχώμιο, τον μετέπειτα Άγιο της Εκκλησίας μας Μέγα Παχώμιο. Όλοι τους ήταν κουρασμένοι, πεινασμένοι και διψασμένοι. Οι κάτοικοι έτρεξαν αμέσως να τους περιποιηθούν με πολλή αγάπη. Ο Παχώμιος έκπληκτος, ρώτησε για ποιό λόγο, τους παρέχουν τέτοια εξαιρετική περιποίηση. ''Είμαστε Χριστιανοί και η θρησκεία μας, μας επιβάλλει, να κάνουμε έτσι σε όλους''. Και ο Παχώμιος συμπέρανε: Μια θρησκεία που επιβάλλει τέτοια αγάπη, δεν μπορεί παρά να είναι Θεία! Βαφτίστηκε και έγινε Χριστιανός και μεγάλος ερημίτης της Θηβαϊδος και ιδρυτής των Κοινοβίων.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα