Περί...

Loading...
Περί Μόδας
Κοινοποίηση
Πολλές γυναίκες, ενώ πήγαν καλά στον αγώνα της παρθενίας, δεν μπόρεσαν να νικήσουν το πάθος της φιλαρέσκειας, που φαίνεται στην υπερβολή των ενδυμάτων. Κυριεύονται και αιχμαλωτίζονται περισσότερο, από κοσμικές γυναίκες.
Συνήθως οι άνθρωποι όταν αισθάνονται λίγοι, δεν αναπαύονται, θέλουν να πηγαίνουν με τους πολλούς και ας πηγαίνουν οι πολλοί στον βυθό.
Όποιος στολίζεται και καμαρώνει με λαμπρά ενδύματα, απογυμνώνεται από Θεϊκή στολή. Όταν όμως σκεπάζεται με τα συνηθισμένα φορέματα, μεριμνά για να ντυθεί την πνευματική στολή.
Αν το Ευαγγέλιο έλεγε να μας ανοίξουν από μια τρύπα στο αυτί (για να βάλουμε σκουλαρίκι), χίλιους φόβους και αντιδράσεις θα είχατε. Τώρα που το λέει η μόδα και δέκα τρύπες κάνετε...
Η μόδα, είναι εφεύρεση του διαβόλου. Δεν μιλάμε για την απλή ενδυμασία, αλλά μιλάμε για την σκανδαλώδης. Κάποιος μάλιστα Πατέρας της Εκκλησίας υποστήριζε, ότι η προκλητική ενδυμασία της γυναίκας, σκανδαλίζει περισσότερο, από ότι το ίδιο της το γυμνό σώμα!
Υπάρχει ειδικό δαιμόνιο, το δαιμόνιο της μόδας, που είναι πολύ ύπουλο και το οποίο συμβάλλει, στο να σκανδαλίζονται οι άλλοι, μέσω της μόδας και των μοντέρνων-προκλητικών ενδυμάτων.
Κάποιος σατανάς της μόδας, μέσω ενός δαιμονισμένου έλεγε στην δαιμονισμένη Μαρία της Πάτρας: Εμείς είμαστε νέοι σατανάδες. Εμάς δεν μας ''πιάνει'' τίποτα, ούτε ο Σταυρός! Να τον σταυρό μου τον κάνω και εγώ! (και έκανε το σταυρό του). Μόνο η μετάνοια μας ''πιάνει''. Καταλάβατε; Όλοι μέρα σταυροκοπήσου, αν δεν αλλάξεις ζωή, μη ακολουθώντας τη μόδα και δεν γίνεις όπως σε έφτιαξε ο Θεός, δεν πρόκειται να δεις πρόσωπο Χριστού.
Η μόδα είναι μια μορφή ασχήμιας τόσο ανυπόφορη, που πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες.
Η γυναίκα που ακολουθεί πιστά τη μόδα, είναι διαρκώς ερωτευμένη με τον εαυτό της.
Η επιτηδευμένη κομψότητα έχει τόση σχέση με την αληθινή κομψότητα, όση η περούκα με τα αληθινά μαλλιά.
Για να μη βαρεθείς το περιεχόμενο, πρέπει συχνότερα ν' αλλάζεις τη συσκευασία. Γι' αυτό οι γυναίκες με προθυμία υποτάσσονται στη μόδα.
Αυτή είναι η στολή της σύγχρονης γυναίκας: πάνω στο κεφάλί της σκοτωμένο σαμούρι, στο λαιμό της σκοτωμένη νυφίτσα και στο χέρι της σκοτωμένος κροκόδειλος.
Οι γυναίκες λατρεύουν την μόδα, γιατί τις χαρίζει κάθε μήνα και από μία καινούρια νεότητα.
Η Αγία Φραγκίσκα είχε γνωρίσει πολλές κοσμικές κυρίες, που αφιέρωναν ώρες πολλές, για να φτιάχνουν τα μαλλιά τους σε επιδεικτικές πλεξούδες. Κάποτε είδε σε όραμα τις ίδιες γυναίκες, που αντί πλεξούδες, είχαν φίδια στο κεφάλι τους.
Κάθε γενιά γελά με την παλιά μόδα, αλλά ακολουθεί με ''θρησκευτική ευλάβεια'' τη νέα.
Οι γυναίκες γίνονται μαριονέτες στα χέρια της μόδας...
Οι γυναίκες λατρεύουν την μόδα, γιατί τις χαρίζει κάθε μήνα και από μια καινούρια νεότητα.
Η γυναίκα που ακολουθεί την μόδα, μοιάζει με τον τρελό που φεύγει χωρίς να τον κυνηγά κανείς.
Όταν μια κουταμάρα είναι της μόδας, καμμιά εξυπνάδα δεν μπορεί να της αντισταθεί.
Τρώει ο καθένας όπως θέλει και ντύνεται, όπως οι άλλοι θέλουν.
Σε ιερή Μονή της Λάρισας όπου βρισκόταν ένας δαιμονισμένος, συνέβη το έξης: Κατά την στιγμή, που ο δαιμονισμένος βρισκόταν στον περίβολο της Μονής άρχισε σαρκαστικά να γελάει και να λέει: ''Καλώς τες μου, καλώς τες μου, καλώς τις αδελφούλες μου''. Ο ιερέας της Μονής, ο οποιος δεν έβλεπε κανέναν, ρωτά το Δαιμόνιο: ''Τί συμβαίνει; Σε ποιόν λες καλώς τες μου;''. Και ο δαιμονισμένος απαντά: ''Τώρα σε λίγο θα δεις''. ''Τί θα δω'', απαντά ο ιερέας. ''Θα δεις τις τρεις αδελφούλες μου''. Και πράγματι, εκείνη την στιγμή προβάλλουν στο ύψωμα κατευθυνόμενες στην Μονή τρεις γυναίκες. Μόλις της είδε ο ιερέας κατάλαβε, ότι γι' αυτές μιλούσε το Δαιμόνιο και αφού γύρισε προς αυτό λέει: ''Τρισκατάρατε, δεν ντρέπεσαι τα πλάσματα του Θεού να τα λες αδελφές σου;'' Και ο Διάβολος: ''Μα πώς είναι του Θεού, αφού εμείς καθόμαστε στο κεφάλι τους''! Ο Ιερέας οργίστηκε και άρχισε να επιτιμά το Δαιμόνιο και να το εξορκίζει στο όνομα του Ιησού Χριστού, να σιωπήσει. Το Δαιμόνιο όμως φώναξε περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό, που το άκουσαν και οι γυναίκες που είχαν πλησιάσει και σταμάτησαν. Φώναζε και έλεγε: ''Δεν βλέπεις παπά τα αδέλφια μου, που είναι πάνω στα κεφάλια τους''. Ο ιερέας όμως επέμενε λέγοντας: ''Μα κατηραμένε, πώς είναι στην κεφαλή των πλασμάτων του Κυρίου τα αδέλφια σου, οι Δαίμονες;''. Και ο Διάβολος συνεχίζει: ''Μα δεν γνωρίζεις παπά , ότι από τότε που κατορθώσαμε και έφυγε η Αγία Τριάς από το κεφάλι τών γυναικών, καθόμαστε πλέον εμείς ; ''.''Ποιά Αγία Τριάς Σατανά''; ''Μα παπά, δεν γνωρίζεις, ότι οι τρεις πλεξούδες των γυναικών που πλέκουν την κοτσίδα τους, συμβολίζει την Αγία Τριάδα ; Τότε τί παπάς είσαι; Από τότε που καταφέραμε με την μόδα και έκοψα τα μαλλιά των γυναικών και βγάλαμε αυτήν την « τριάδα», από εκεί που δεν μπορούσαμε να την βλέπουμε , καθίσαμε εμείς και κάνουμε, ό,τι θέλουμε . Και συνεχίζοντας πρόσθεσε. ''Μα δεν βλέπεις ακόμη παπά, που κάθε ημέρα τις αλλάζουμε χτένισμα και κόψιμο; Δεν καταλαβαίνεις, ότι είναι δική μας δουλειά αυτή και όχι του Θεού; Ο Θεός μια φορά έφτιασε, εμείς κρημνίζουμε και φτιάνουμε κάθε ημέρα. Λυπούμαι που είσαι και παπάς και λες, ότι έχεις πρόβατα, τα αδέλφια τα δικά μας!''... Οι γυναίκες, αφού άκουσαν την ομολογία αυτή του Διαβόλου, δεν μπήκαν στην Μονή, αλλά αναχώρησαν...
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα