Περί...

Loading...
Περί Έρωτα
Κοινοποίηση
Θα πρέπει, τον έρωτα που έχουμε για τα γήινα και τα φθαρτά, να τα μετουσιώνεται κάποτε στον Θείο Έρωτα, στον Έρωτα για τον Θεό και για τα αθάνατα.
Τα παιδιά που καλλιεργούν την ερωτική έλξη από μικρά, γυρίζουν εκεί το κουμπί πριν έρθει η κατάλληλη ώρα και ύστερα, όταν έρθει εκείνη η ώρα, το κουμπί είναι ήδη γυρισμένο και δεν μπορούν να χαρούν, γιατί έζησαν αυτήν την χαρά τότε, που δεν ήταν κατάλληλος καιρός. Ενώ όσα παιδιά προσέχουν, χαίρονται περισσότερο, όταν έρθει ο κατάλληλος καιρός και μέχρι τότε έχουν πολλή γαλήνη.
Ο έρωτας της ψυχής είναι πάντοτε δυνατός, επειδή είναι έρωτας του κάλλους της ψυχής και όχι του σώματος. Πόσοι άνδρες που συνδέθηκαν με γυναίκες, όχι τόσο όμορφες εξωτερικά, έφτασαν ενωμένοι σε βαθειά χαράματα, με πολλή ευχαρίστηση;
Μην κατηγορείς την ερωτική επιθυμία. Για γάμο σου δόθηκε, για τεκνογονία σου χορηγήθηκε και όχι για μοιχεία και ούτε για διαφθορά.
Η ερωτική επιθυμία είναι μεν φυσική, δέν είναι όμως απαραίτητη η ικανοποίησή της, γιατί πολλοί την κατανίκησαν και δεν καταστράφηκαν.
Ο σωματικός έρωτας υποδουλώνει τόσο πολύ την ψυχή, ώστε από τα πάντα να την απαγάγει και να την προσηλώνει στην τυραννική εξουσία της ερωμένης και μόνο.
Από που γεννιέται ο σαρκικός έρωτας; Δεν γεννιέται από την ομορφιά του γυναικείου προσώπου, αλλά από τα ακόλαστα μάτια.
Να οδηγούμε τους νέους γρήγορα στο γάμο, ώστε να δέχονται τη νύφη με καθαρά και αγνά σώματα. Αυτοί οι έρωτες είναι θερμότεροι.
Από την μανία της κενοδοξίας, γεννιούνται και παράλογοι έρωτες. Πολλούς τους έριξε στην μοιχεία, όχι η ομορφιά του προσώπου, ούτε η επιθυμία της σαρκικής μίξεως, αλλά το ότι θέλουν να καυχώνται λέγοντας: ''Την τάδε την κατάφερα και την έριξα στην μοιχεία''...
Ο έρωτας καταλαμβάνει τις ψυχές, που είναι άδειες από Θείο έρωτα και πλήττουν μέσα στην μοναξιά τους. Η καρδιά, αφού έχει πλαστεί για να ερωτεύεται, δεν μπορεί να μείνει απαθής προς τον κοσμικό έρωτα, αν πρώτα δεν έχει πληγωθεί και κατακυριευτεί από τον Θείο έρωτα. Ο ανθρώπινος έρωτας, δεν μπορεί να κυριεύσει τις καρδιές που έχουν τρωθεί από τον Θείο έρωτα, γιατί ο Θείος έρωτας, έχει γεμίσει κάθε πόθο και τίποτα δεν άφησε κενό.
Μην έχεις αδάμαστη σαρκική ορμή. Πείσε και τον άνδρα σου να σέβεται τις ιερές ημέρες. Γιατί οι νόμοι του Θεού είναι ανώτεροι από την εικόνα του Θεού...
Ο έρωτας υπάρχει, για να δώσει στον άνθρωπο μια προωθητική δύναμη προς τον παράδεισο. Είναι μια πρόγευση της χαράς του παραδείσου.
Ο έρωτας είναι αρρώστια και φάρμακο μαζί. Άλλοτε αρρωσταίνει τους υγιείς και άλλοτε γιατρεύει τους αρρώστους.
Και εξ όλων των καρπών ο μόνος, που δεν χρήζει ούτε καιρού ούτε ώρας για να ωριμάσει, είναι ο σατανικός έρωτας.
Κάθε ανθρώπινος έρωτας, δεμένος με τη φθαρτή σάρκα, διαλύεται με τον θάνατο. Μόνο ο Θείος έρωτας είναι ζωή και μένει στον αιώνα...
Όπως οι λύκοι αγαπούν τα αρνάκια, έτσι και οι εραστές αγαπούν τις ερωμένες τους.
Σωστός έρωτας σημαίνει, να επιθυμούμε τα ωραία με ευπρεπή τρόπο.
Τι σχέση έχει με την αγάπη ο έρωτας; Η αγάπη είναι αυταπάρνηση, ο έρωτας εγωισμός.
Το πιο μάταιο πράμα του κόσμου είναι να δίνει κανείς μια συμβουλή, όταν του την ζητάει ένας ερωτευμένος.
Ευκολότερα μπορείς να απαρνηθείς κάθε άλλη βιοτική επιθυμία, παρά τον έρωτα.
Μην μολύνετε το όνομα του έρωτα, δίνοντας σ' αυτόν την άλογο επιθυμίαν, από την οποία ορμόμενοι σαν τα κτήνη, πλησιάζετε τις γυναίκες. Αυτή λέγεται απλή ηδονή, ομοία με αυτήν του λαίμαργου, βλέποντας καλό φαϊ.
Είναι λυπηρό, το να βλέπει κανείς, ότι ενώ τα άψυχα φυτά και τα άλογα ζώα έχουν τους έρωτές τους σε προσδιορισμένες μόνο ώρες του έτους, εμείς τα φυσικά και σοφά πλάσματα, να μην σεβόμαστε ούτε ώρες, ούτε νόμους, ούτε ήθη, ούτε έθιμα.
Ο έρωτας είναι σαν την θάλασσα. Χίλιοι την χαίρονται και ένας την πληρώνει.
Ο έρωτας, όπως μπορεί να μας παρακινήσει σε γενναίες και υψηλές πράξεις, έτσι μπορεί να κατακυλίσει τον άνθρωπο στον βόρβορο.
Όπως η φωτιά δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς καπνό, έτσι και ο έρωτας χωρίς ζήλεια.
Εάν η ευσέβεια ανεβάζει την ψυχή μας στον ουρανό, ο έρωτας κατεβάζει τον ουρανό στα πόδια μας.
Ο έρωτας είναι μια ουράνια πνοή, την οποία μας φέρνει η αύρα του Παραδείσου.
Ο έρωτας είναι ένα εξαίσιο μεθυστικό λουλούδι, που πρέπει να βρεις το θάρρος να το κόψεις από την άκρη του γκρεμού.
Η πείρα μου με διδάσκει, να μην φανερώσω σε κανέναν τον έρωτά μου.
/
2

Βλέπετε 1 - 33 από τα 50 αποτελέσματα