Περί...

Loading...
Περί Εποχής
Κοινοποίηση
Για τούτο, πάνω απ' όλα πρέπει πιο πολύ να κλαίμε: Για το ότι, επειδή οι κακοί στην εποχή μας έγιναν πολλοί, τα κακά δεν προκαλούν πια ντροπή σ' εκείνους που τα διαπράττουν...
Παλαιά οι άνθρωποι είχαν ακρίβεια στην ζωή τους, ειλικρίνεια, τιμιότητα κ.τ.λ. Τα δε υλικά πράγματα τότε ήταν φθηνά. Τώρα, δυστυχώς, στα χρόνια μας έφυγε από εμάς τους ανθρώπους η ακρίβεια, και ακρίβυναν τα υλικά πράγματα.
Σήμερα υπάρχει ένα πνεύμα χλιαρό, καθόλου ανδρισμός, καθόλου θυσία. Όλα τα μετέτρεψαν με την σημερινή λογική. Και βλέπεις, ενώ παλιά πήγαιναν εθελοντές στον στρατό, τώρα παίρνουν τρελλάδικο χαρτί, για να μην υπηρετήσουν. Κοιτάζουν τι να κάνουν, για να μην πάνε στρατιώτες.
Η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη. Και πρέπει σήμερα οι Χριστιανοί να κάνουν πολλή υπομονή, για να έχουν μεγάλο μισθό. Πολλοί Άγιοι θα επιθυμούσαν να ζούσαν στην σημερινή εποχή, για να έχουν μεγαλύτερο μισθό.
Στην εποχή μας, δυστυχώς, δεν θέλουν οι άνθρωποι να κόψουν τα πάθη τους, το θέλημά τους, δεν δέχονται συμβουλές. Από εκεί και πέρα, μιλούν με αναίδεια και διώχνουν την Χάρη του Θεού. Όπου να σταθεί μετά ο άνθρωπος, δεν μπορεί να κάνει προκοπή, γιατί δέχεται επιδράσεις δαιμονικές. Είναι εκτός εαυτού πια, γιατί τον κάνει κουμάντο απ' έξω ο διάβολος.
Σήμερα, αν κάποιος θέλει να ζήσει τίμια και πνευματικά, δεν χωράει στον κόσμο, δυσκολεύεται. Και αν δεν προσέξει, θα τον πάρει ο κατήφορος, το κοσμικό κανάλι.
Σήμερα το Ευαγγέλιο το βάζουν στην άκρη, την παρανομία την κάνουν νόμο, την αμαρτία την κάνουν μόδα. Πάει να διαλυθεί το παν, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός...
Παλιά, αν ένας ήταν διεστραμμένος ή μεθυσος, ντρεπόταν να βγει στην αγορά, γιατί θα τον περιφρονούσαν. Ή μία, αν ήταν λιγάκι παραστρατημένη, δεν τολμούσε να βγει έξω. Και ήταν αυτό, κατά κάποιο τρόπο ένα φρένο. Σήμερα, αν είναι ένας σωστός, μια κοπέλα λ.χ. αν ζει με ευλάβεια, λένε: "Βρε, που ζει αυτή!" Αλλά και γενικά, αν οι κοσμικοί έκαναν μια αμαρτία, οι καημένοι, αισθάνονταν την αμαρτωλότητά τους, έσκυβαν και λίγο το κεφαλάκι τους και δεν ειρωνεύονταν έναν που ζούσε πνευματικά, αντίθετα τον καμάρωναν. Τώρα ούτε ενοχή αισθάνονται, ούτε σεβασμός υπάρχει. Τα ισοπέδωσαν όλα! Αν ένας δεν ζει κοσμικά, τον κοροϊδεύουν.
Σήμερα ήρθε η εποχή να πραγματοποιηθεί η προφητεία του Μεγάλου Αντωνίου: "Θα 'ρθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και αν κάποιος είναι λογικός, αυτόν οι άλλοι θα τον λέγουν τρελό", γιατί δεν θα είναι σαν και αυτούς.
Οι Χριστιανοί παλαιά είχαν πιο πολλή ευλάβεια στο αντίδωρο, απ' ό,τι πολλοί μοναχοί σήμερα στην Θεία Κοινωνία.
Θα έρθει καιρός που θα αδειάσουν οι Εκκλησίες και θα γεμίσουν οι φυλακές.
Αν πείτε να ζήσετε ζωή εγκρατείας, βίο σώφρονα και καθαρό, θα σας κοιτάξουν με οίκτο και θα πουν, ότι είστε διεστραμμένοι. Είπαν οι βρώμικοι τους καθαρούς ακάθαρτους! Έτσι είναι... Όταν, αγαπητοί μου, πιά η ακαθαρσία γίνεται νόμος, γίνεται ήθος, γίνεται πράξη, οι άνθρωποι μεταξύ των δεν ντρέπονται και θα πουν ανώμαλο τον σώφρονα και τον ηθικό και τον αγνό άνθρωπο! Εκεί έφτασε η εποχή μας, στο να έχει, όχι πιά διαστροφή πράξεων, αλλά να έχει και διαστροφή αντιλήψεων, δηλαδή πλέον ο άνθρωπος αληθινά έχει διαστραφεί!
Η σημερινή εποχή είναι απελπιστική. Η νεολαία μας σχεδόν χάλασε. Έπεσε στην γαστριμαργία και σαρκολατρεία. Ούτε βλέπει, ούτε ακούει. Είναι ο καιρός του Νώε. Προσοχή, να σώσεις την ψυχή σου...
Παλιά όταν βγαίναμε λιτανεία, ο κόσμος έκανε το σταυρό του. Τώρα έχει κινητό και μας βγάζει βίντεο.
Οι άνθρωποι στην εποχή μας, ''έσβησαν'' τον Δημιουργό και θεοποίησαν τον εφευρέτη.
Η ανδροποίηση της γυναικός και η γυναικοποίηση του ανδρός, αυτό το μπαστάρδεμα, είναι ένδειξη, ότι η γενεά μας και ο κόσμος βαίνει προς το τέλος.
Τώρα ο κόσμος είναι χωρίς θεμέλια, από κάτω προς τα επάνω, είμαστε σε μία ομίχλη όλοι μας. Γιατί ο κόσμος πίστεψε στο χρήμα και στον σαρκικό έρωτα.
Ζούμε σε έναν κόσμο παραφρόνων, όπου ο καθένας πιστεύει ότι είναι φρόνιμος. Και όπου ο όντως μη παράφρων, θεωρείται άκρως άφρων.
Την εποχή μας βαραίνει η ενοχή, όχι τόσο γις τις πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο η αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων, για τις κακουργίες των κακών.
Σήμερα οι άνθρωποι πετάνε με ευκολία τα πάντα: Πλαστικά, ποτήρια, γονείς, συζύγους, παιδιά, σαν να πρόκειται αντικείμενα μιας χρήσεως...
Με το πνεύμα της εποχής, μπορείς να προκόψεις και χωρίς πνεύμα.
Ζούμε στην εποχή, που οι άνθρωποι δεν λένε όσα αισθάνονται και δεν αισθάνονται όσα λένε....
Στην σημερινή κοινωνία συμβαίνει συχνά, ό,τι και στις ζυγαριές. Οι άδειοι δίσκοι ανεβαίνουν, ενώ οι γεμάτοι κατεβαίνουν.
Είναι θλιβεροί οι καιροί, όταν η εντιμότητα ονομάζεται αφέλεια και η ειλικρίνεια λέγεται ηλιθιότητα.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα