Περί...

Loading...
Περί Επιτυχίας
Κοινοποίηση
Είναι αδύνατο να αποτύχει από τον σκοπό του εκείνος, που με όλη την διάνοιά του, στηρίζει τις ελπίδες του στο Θεό και καταβάλει και ο ίδιος όλη του την προσπάθεια.
Να μην υπερηφανευόμαστε γι' αυτά που κατορθώνουμε! Όταν κατορθώνουμε κάτι, να αναθέτουμε στον Θεό την αιτία των κατορθωμάτων μας. Είτε αγωνίζεσαι λοιπόν, είτε προσπαθείς, να μην νομίζεις πως είναι δικό σου το κατόρθωμα, γιατί αν δεν έχεις την ενίσχυση από τον Θεό, τα πάντα γίνονται άσκοπα.
Τα μεν ελαττώματα ο Απόστολος Παύλος τα αποδίδει στον εαυτόν του, ενώ από τα κατορθώματά του κανένα, αλλά όλα τα αποδίδει στον Θεό.
Τίποτα δεν είναι τόσο κατάλληλο στο να κατορθώσουμε αυτό που επιθυμούμε, όσο η ειρήνη και η αταραξία, όσο το να έχουμε απαλλαχθεί από κάθε μίσος και να μην έχουμε κανένα εχθρό.
Είναι το ίδιο δύσκολο, να διατηρήσει κανείς αταπείνωτη την ψυχή του στις αντιξοότητες, όπως και να μην νοιώσει έπαρση στις επιτυχίες.
Ο προκομμένος άνθρωπος, όπου και αν βρεθεί, είτε στον γάμο, είτε στον μοναχισμό, θα είναι επιτυχημένος, έστω και αν πάρει λάθος δρόμο, από κακή διάγνωση του Πνευματικού του.
Οι λογικοί και σταθεροί άνθρωποι όταν έχουν επιτυχίες, δεν φέρονται αλαζονικά, αλλά με ταπεινό φρόνημα στολίζουν το μεγάλο μέγεθος της επιτυχίας τους και έτσι καταπραϋνουν την φλόγα που καίει τους φθονερούς. Όταν αυτοί οι άνθρωποι φταίξουν κάπου, το αντιμετωπίζουν με γενναιότητα και το φταίξιμό τους το θεωρούνε αγώνα της αρετής και με την δύναμη αυτής, δυναμώνουν την ψυχική τους κατάσταση και διώχνουν από το μυαλό τους την αθυμία. Γιατί γνωρίζουν βέβαια, πως και στις 2 περιπτώσεις, υπάρχει το μεταβλητό, το άστατο, το αβέβαιο στον άνθρωπο. Γνώρισμα της αφροσύνης και της επιπολαιότητας και της άγνοιας του καλού είναι η αλαζονεία στις επιτυχίες και στις αποτυχίες είναι να χάνει εντελώς το ηθικό του κάποιος και να συμπεριφέρεται με απρέπεια.
Καλύτερα να μην κάνεις τίποτε αξιόλογο και να είσαι γι' αυτό ταπεινός, παρά να καυχάσαι για τις όποιες επιτυχίες σου. Ο Φαρισαίος έκανε καλά έργα, αλλά όταν καυχήθηκε γι΄ αυτά καταστράφηκε. Ο τελώνης δεν έκανε τίποτε καλό, σώθηκε όμως με την ταπείνωση του.
Όταν επιτυγχάνεις, πες: ''Κύριε, σε εμένα ανήκει ο κόπος, ενώ σε Εσένα ανήκει η επιτυχία''.
Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι και ταπεινωθείς και πεις: «με την ευχή του Γέροντά μου θα το κάνω», τότε, για την ταπείνωσή σου, ενεργεί η Χάρις του Θεού και θα το κατορθώσεις!
Το να θέλεις το καλό είναι δικό σου. Το να πετύχεις το καλό είναι του Θεού.
Δεν γεννηθήκαμε για να κατακτήσουμε τον κόσμο. Γεννηθήκαμε μόνο, για να καθαρίσουμε τη ψυχή μας.
Όσα κατορθώνουμε με τη Χάρη του Θεού, πρέπει να τα ανακοινώνουμε και σε άλλους, για να δοξάζεται ο Θεός.
Μην νομίσουμε, πως όταν κατορθώσουμε κάτι, αυτό έγινε με δική μας δύναμη. Αλίμονο αν φανταστώ, ότι με την ικανότητά μου και την εξυπνάδα μου, κατόρθωσα κάτι. Διότι η ικανότητα και η αξία στον άνθρωπο, είναι δώρα του Θεού. Ότι κατορθώσαμε, με την Χάρη του Χριστού το κατορθώσαμε. Επομένως, χωρίς την βοήθεια του Θεού, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάτι τίποτα. Αν πιστεύεις το αντίθετο, πλανάσαι οικτρά και είσαι δυστυχής. Ο άνθρωπος φαίνεται νικητής, αλλά πάντα με την δύναμη του Θεού...
Τα μυστικά της επιτυχίας είναι: α ) Να γνωρίζεις τι κάνεις β ) Να αγαπάς αυτό που κάνεις και γ ) Να πιστεύεις σ΄αυτό που κάνεις.
Είναι σκληρό να αποτύχεις, αλλά είναι πιο σκληρό, το να μην δοκιμάσεις να πετύχεις.
Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα γίνεις πετυχημένος.
Δεν χρειάζεται χρειάζεται για να φτάσει κανείς στην επιτυχία του σκοπού του, τόσο εξαιρετικό ταλέντο, όσο μια ισχυρή θέληση.
Το να προσπαθείτε να πετύχετε χωρίς σκληρή δουλειά, είναι σαν να προσπαθείτε να θερίσετε κάτι που δεν έχετε σπείρει.
Χωρίς την βοήθεια του Θεού, δεν μπορώ να πετύχω. Με την βοήθεια του Θεού, δεν γίνεται να αποτύχω.
Χωρὶς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν.

(Χωρίς εμέ, χωρίς την σωτήριον χάριν μου και την ζωτικήν ενέργειάν μου, δεν ημπορείτε να κάνετε τίποτε το αγαθόν.)

Κατά Ιωάννην 15,5
Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ. [Όλα τα κατορθώνω, με τη δύναμη που μου δίνει η κοινωνία και η σχέση με τον Χριστό.] (Προς Φιλιππησίους 4,13)
Χωρίς αγώνα και μόχθο, μέθοδο και σύστημα, κορφές δεν κατακτώνται.
Για να πετύχεις κάτι στη ζωή, δεν αρκούν μόνο οι προθέσεις. Χρειάζονται και οι προϋποθέσεις.
Οι τρεις παράγοντες της επιτυχίας είναι:

Α) Πίστη στον Θεό,
Β) Πίστη προς τον εαυτόν σου και
Γ) Πίστη προς τους άλλους.
Στις αποτυχίες χρειάζεται πάντοτε αισιοδοξία και θάρρος και στις επιτυχίες μετριοφροσύνη και ταπεινοφροσύνη. Στις αποτυχίες να μην χάνουμε την πίστη μας και στις επιτυχίες να δοξάζουμε πάντοτε τον Θεό.
Μία από τις καλύτερες συνταγές επιτυχίας είναι, να μετατρέπεις τις δυσκολίες της ζωής σε ευκαιρίες.
/
2

Βλέπετε 1 - 33 από τα 43 αποτελέσματα