Περί...

Loading...
Περί Επανάστασης
Κοινοποίηση
Ο Χριστός είναι το υπόδειγμα της Χριστιανικής αγωγής. Επαναστατείτε πρώτα εναντίον του εαυτού σας (των παθών σας) και στη συνέχεια εναντίον της κακίας που υπάρχει γύρω σας και μέσα στον κόσμο. Αναθρέψτε τα παιδιά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτά να επαναστατούν ενάντια στην κακία και τότε θα έχετε καταφέρει να τους δώσετε σωστή αγωγή.
O κόσμος είναι ανάλατος και άγευστος», λες εσύ φίλε μου. Και εκατό φορές μου το επαναλαμβάνεις πώς ο κόσμος είναι ανάλατος και εκατό φορές εξεγείρεσαι ενάντια σ' αυτόν τον ανάλατο κόσμο. Και καμαρώνεις με την ονομασία του επαναστάτη και απειλείς να ανατρέψεις τον κόσμο. Ξεκίνα από την αρχή και όχι από το τέλος, φίλε μου. Εξεγέρσου πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, ενάντια στη δική σου έλειψη αλατιού. «Οι άνθρωποι είναι σκοταδιστές και μοιχοί και δολοφόνοι» λες εσύ φίλε μου. Και εκατό φορές εξεγείρεσαι ενάντια στην αμαρτία των άλλων ανθρώπων. Όμως, εξεγέρσου πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, για να μπορέσεις μετά, με περισσότερη δύναμη και με περισσότερο δίκιο να εξεγείρεσαι ενάντια στους άλλους και για να μπορέσω και εγώ να πιστέψω στην επιτυχία της δικής σου επανάστασης.
Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο Μια βολεμένη και ευφυής δικαιολογία Διατηρούμε την εσώτερη μιζέρια μας Μ' επαναστατική φρασεολογία.
Στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται.
Ο επιτυχημένος επαναστάτης είναι πολιτικός, ο αποτυχημένος είναι εγκληματίας.
Υπάρχουν τρία είδη επαναστατών: Αυτοί που την κάνουν για την Ελευθερία. Εκείνοι που την επιθυμούν, για την Εξουσία. Και εκείνοι που την επιδιώκουν, για τα ωφέλη που θα προκύψουν γι' αυτούς.
Οι καταπιεσμένοι που επαναστάτησαν δεν μπόρεσαν ποτέ να ιδρύσουν μια κοινωνία μη καταπιεστική.
Τις επαναστάσεις τις προετοιμάζουν οι μεγαλοφυείς, τις πραγματοποιούν οι φανατικοί, αλλά τις εκμεταλλεύονται τα αποβράσματα της κοινωνίας.
Τις επαναστάσεις δεν τις κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά οι χορτάτοι που δεν έφαγαν τρεις μέρες.
Μπορείς να φυλακίσεις έναν επαναστάτη, αλλά δεν μπορείς να φυλακίσεις την επανάσταση.
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα