Περί...

Loading...
Περί Δύναμης
Κοινοποίηση
Όποιος έχει το Θεό μαζί του, είναι ο πιο ισχυρός όλων. Όποιος όμως δεν έχει το Θεό μαζί του και στερείται την βοήθεια Του, είναι ο πιο ανίσχυρος όλων, ακόμη και αν περιφρουρείται από μυριάδες στρατού.
Τίποτε πιο αδύνατο, από πολλούς παρανόμους, που δεν εφαρμόζουν τον Νόμο του Θεού. Και τίποτε πιο δυνατό από έναν, που ζει σύμφωνα με τον Νόμο του Θεού. Γιατί ένας που ζει ενάρετα, μπορεί να σώσει ολόκληρη πόλη από την οργή του Θεού, ενώ μια ολόκληρη διεφθαρμένη πόλη, δεν έχει την δύναμη να παρασύρει έναν ενάρετο άνθρωπο στην ανήθικη ζωή και την τιμωρία γι' αυτήν, ούτε και να τον υποτάξει. Και αυτό φαίνεται σαφώς στην περίπτωση του Νώε. Όλοι καταστράφηκαν, εκείνος σώθηκε μόνος.
Φέρτε σε πόλεμο ένα εκατομμύριο ανθρώπους και έναν Άγιο. Και θα δούμε ποιός θα νικήσει. Φυσικά ο Άγιος! Βγήκε τότε ο Ιησούς του Ναυή σε πόλεμο. Μόνος τα κατόρθωσε όλα, ώστε οι άλλοι σε τίποτα δεν ωφέλησαν. Ο πολύς όχλος αγαπητέ, όταν δεν εφαρμόζει το θέλημα του Θεού, καθόλου δεν διαφέρει από το μηδέν.
Η δύναμη των δικαίων δεν βρίσκεται στην ποσότητα του αριθμού, αλλά στην Χάρη και τη Δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Δώδεκα ήταν οι Απόστολοι. Είδες πόσο μικρή είναι η ζύμη και πόση μεγάλη ήταν η μάζα που ζούσε στην απιστία. Όμως εκείνοι οι 12, έφεραν προς τη δική τους πίστη, όλη την οικουμένη. Η ζύμη και η μάζα, ήταν της ίδιας φύσεως, αλλά δεν ήταν όμως και της ίδιας ποιότητας...
Όσα πιο πολλά κακά πάθεις εσύ που ζεις ενάρετη ζωή, τόσο πιο ισχυρός γίνεσαι.
Δυνατός είναι εκείνος που ευχαριστείται στις πρόσκαιρες θλίψεις και στενοχώριες, διότι σ' αυτές κρύβεται η ζωή και η δόξα της νίκης του.
Οι άνθρωποι, τότε έρχονται σε αληθινή επίγνωση, όταν ο Θεός τους στερήσει τη δύναμή τους και τους κάνει να συναισθανθούν την ανθρώπινη αδυναμία και τη δυσκολία που προκαλούν οι πειρασμοί και την πονηριά του εχθρού και με ποιον αντίπαλο έχουν να παλέψουν, και πόσο ασθενής είναι η ανθρώπινη φύση τους και πως τους φυλάει η Θεϊκή δύναμη και πόσο προχώρησαν και προόδευσαν στην αρετή και ότι χωρίς τη δύναμη του Θεού είναι ανίσχυροι μπροστά σε οποιοδήποτε πάθος. Και αυτό το κάνει ο Θεός, για να αποκτήσουν, από όλες αυτές τις αρνητικές εμπειρίες, αληθινή ταπείνωση, και να πλησιάσουν κοντά του και να περιμένουν τη βέβαιη βοήθειά Του και να προσεύχονται με υπομονή.
Οι δυνατοί άνθρωποι, δεν βάζουν τους άλλους κάτω, αλλά τους τραβάνε να σηκωθούνε.
Δεν υπάρχει ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο, από εκείνον που παλεύει με τον ανθρωποκτόνο (σατανά) και χτυπάει αλύπητα και κόβει τα πάθη του και ελευθερώνεται πνευματικά από την σκλαβιά των παθών.
Πάντως, αν δεν καταλάβει ο άνθρωπος, ότι τίποτε δεν μπορεί να κάνει με την δική του δύναμη, αλλά, ό,τι κάνει, το κάνει με την δύναμη του Χριστού και χίλια δαιμόνια να βγάλει από δαιμονισμένους, πάλι τίποτε δεν κάνει.
Με την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στον Θεό, αυξάνει κανείς τις ψυχικές του δυνάμεις. Πρέπει να αφήνουμε τον εαυτόν μας στα χέρια του Θεού με απόλυτη εμπιστοσύνη και να βλέπουμε την κάθε δοκιμασία σαν δώρο σταλμένο από την αγάπη του Θεού. Ο άνθρωπος που έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Θεό χαίρεται τα πάντα. Είτε είναι άρρωστος, είτε μένει νηστικός, είτε τον αδικούν, είτε..., είτε..., πιστεύει ότι ο Θεός τα έχει επιτρέψει, ελπίζει στον Θεό και είναι πάντα ασφαλισμένος στο λιμάνι της ελπίδος του Θεού.
Ένας μόνο ξέρει τι έχεις περάσει και μόνο Αυτός μπορεί να σε δώσει δύναμη... Μόνο ο Θεός...
Μην νομίσουμε, πως όταν κατορθώσουμε κάτι, αυτό έγινε με δική μας δύναμη. Αλίμονο αν φανταστώ, ότι με την ικανότητά μου και την εξυπνάδα μου, κατόρθωσα κάτι. Διότι η ικανότητα και η αξία στον άνθρωπο, είναι δώρα του Θεού. Ότι κατορθώσαμε, με την Χάρη του Χριστού το κατορθώσαμε. Επομένως, χωρίς την βοήθεια του Θεού, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάτι τίποτα. Αν πιστεύεις το αντίθετο, πλανάσαι οικτρά και είσαι δυστυχής. Ο άνθρωπος φαίνεται νικητής, αλλά πάντα με την δύναμη του Θεού...
Εκείνος είναι δυνατός άνθρωπος, ο οποίος αποδιώχνει την κακία με την πράξη και με την γνώση.
Μην λέτε: ''Δεν μπορώ''.
Αυτή η κουβέντα, δεν είναι Χριστιανική.
Εμείς οι Χριστιανοί λέμε:
''Όλα τα μπορώ. Όχι όμως μόνος μου, αλλά με την βοήθεια του Θεού''.
''Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ'' (Φιλιπ. 4,13).
Πολλά πνεύματα (δαιμόνια), είναι ισχυρότερα από μας. Αν είμαστε όμως με τον Χριστό, θα κατορθώσουμε να τα νικήσουμε.
Ο Κύριος θέλει να καθαρίσουμε πρώτα τον εαυτόν μας, για να μας δώσει τη Θεία δύναμη και ισχύ Του. Αλλά εμείς δεν είμαστε αγνοί και καθαρισμένοι από το κακό. Αν μας έδινε τις δυνάμεις Του, όσο είμαστε στην ακάθαρτη κατάστασή μας, θα μεταστρέφονταν σε μαύρη μαγεία.
Οι άνθρωποι αντλούν δύναμη από τον εαυτόν τους και όχι από τον Θεό, γι' αυτό και εξαντλούνται.
Είναι πιο δυνατός εκείνος που υποτάσσει το θέλημά του στο θέλημα του αδερφού του, απ' αυτόν που πεισματικά προσπαθεί να υπερασπίσει την άποψή του και να την επιβάλλει στον άλλον. Ο πρώτος είναι δυνατός επειδή υπομένει και ανέχεται τον άλλον, ο δεύτερος είναι αδύνατος και κατά κάποιο τρόπο ασθενής. Γι' αυτό και πρέπει να τον περιβάλλουμε με τρυφερότητα και καλοσύνη. Ποτέ ο αδύνατος δεν μπορεί να υπομείνει τον αδύνατο, ούτε ο άρρωστος θα μπορέσει ποτέ να αντέξει ή να θεραπεύσει τον ασθενή. Μόνο εκείνος που δεν έχει υποκύψει στο πάθος και στην αδυναμία, θα μπορέσει να προσφέρει θεραπεία στον αδύναμο.
Είναι εξίσου επικίνδυνο, να δώσεις μαχαίρι σε τρελό και δύναμη σε πονηρό.
Προτίμησε να έχεις δύναμη περισσότερη στην ψυχή, παρά στο σώμα.
Ο πιο ισχυρός είναι αυτός, που έχει τον εαυτόν του, κάτω από την εξουσία του.
Η πραγματκή δύναμη, είναι κατά πολύ πιο δύσκολα εξακριβώσιμη, απ' ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Εμφανίζεται αθόρυβη και σεμνή, εκεί που κανένας σχεδόν δεν το φαντάζεται, στο εργαστήρι του σοφού, στο κελί του αγίου, στη φυλακή του επαναστάτη. Σπανιότατα στο προσκήνιο. Γιατί δύναμη ανθρώπου, θα πει ένα και μόνο: Δύναμη ψυχής! Και αυτή φανερώνεται στη μοναχικότητα και στον κατατρεγμό, όχι στην αγορά και στον θρίαμβο...
Η δύναμη πρέπει να είναι στην υπηρεσία του δίκαιου και όχι το δίκαιο στην υπηρεσία της δύναμης.
Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να δώσουν δύναμη στο δίκαιο και έδωσαν το δίκαιο στη δύναμη. Δύναμη χωρίς δικαιοσύνη, είναι τυραννική.
Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν την πλειοψηφία; Γιατί έχει το δίκαιο; Όχι! Διότι έχει τη δύναμη.
/
2

Βλέπετε 1 - 33 από τα 58 αποτελέσματα