Περί...

Loading...
Περί Αθεϊας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχει το θεμέλιο και πώς στέκεται η οικοδομή; Δεν υπάρχει ο ναυπηγός και πώς συναρμολογήθηκε το πλοίο; Δεν υπάρχει ο οικοδόμος και πώς έγινε το σπίτι; Δεν υπάρχει ο Δημιουργός και πώς η καλλονή των κτισμάτων μαρτυρεί Τον κτίστη; Αν δεν υπάρχει Θεός, τί δουλειά έχεις μέσα στα δημιουγήματα του Θεού; Στο σπίτι του Θεού μένεις και αρνείσαι τον Νοικοκύρη του σπιτιού; Ή δώσε το ενοίκιο, δηλαδή την ευχαριστία σου ή έβγα από το σπίτι, γιατί καπνίζεις το σπίτι, με το χνώτο της βλασφημίας σου... Δεν υπάρχει πιο ανόητος ανθρώπος από εκείνον, που ισχυρίζεται ότι η δημιουργία έγινε χωρίς την παρουσία του Θεού.
Ακόμη και οι άθεοι πιστεύουνε στον θεό, όχι στον Θεό, αλλά στην σάρκα, στα πάθη, στην ύλη, όλοι κάτι λατρεύουνε... Σ' αυτό που λατρεύει κανείς, σ' αυτό δουλεύει. Δηλαδή είσαι πόρνος, είσαι άνθρωπος της σάρκας, δουλεύεις για την σάρκα, για την ύλη.
Οι άνθρωποι σήμερα, έκαναν τον εαυτόν σου θεό, γι' αυτό και κατέληξαν να είναι άθεοι...
Υπάρχουν 2 περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι πιστοί, μπορούν να φτάσουν στην αθεϊα: α) Μπορεί κάποιος να ήταν πολύ πιστός, να ενήργησε η δύναμη του Θεού στην ζωή του με πολλά χειροπιαστά γεγονότα, και ύστερα να έφθασε σε μιά θόλωση στο θέμα της πίστεως. Αυτό συμβαίνει, όταν λ.χ. κάνει κανείς άσκηση αδιάκριτη με εγωισμό, πιάνει δηλαδή ξερά την πνευματική ζωή. «Τί έκανε ο τάδε Άγιος; λέει, θα το κάνω και εγώ», και αρχίζει να κάνει μια αδιάκριτη άσκηση. Σιγά - σιγά όμως, χωρίς να το καταλάβει, δημιουργείται μέσα του μια ψευδαίσθηση ότι, αν δεν έφθασε στα μέτρα του τάδε Αγίου, κάπου εκεί κοντά πρέπει να είναι. Έτσι συνεχίζει την άσκηση. Αλλά, ενώ πριν από αυτόν τον λογισμό τον βοηθούσε η Θεία Χάρις, τώρα αρχίζει να τον εγκαταλείπει. Γιατί, τι δουλειά έχει με την υπερηφάνεια η Χάρις του Θεού; Οπότε δεν μπορεί πια να κάνει την άσκηση που έκανε προηγουμένως και ζορίζει τον εαυτό του. Με το ζόρισμα όμως δημιουργείται άγχος. Έρχεται και η υπερηφάνεια και του δημιουργεί μια θόλωση και αρχίζει σιγά - σιγά να έχει λογισμούς απιστίας και να αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Θεού και β) Η δεύτερη περίπτωση είναι, όταν θελήσει ένας αγράμματος να ασχοληθεί με το δόγμα. Έ, αυτός δεν είναι καλά! Άλλο να ρίξει μια ματιά, για να γνωρίσει το δόγμα. Αλλά και ένας μορφωμένος αν πάει υπερήφανα να ασχοληθεί με το δόγμα και αυτόν, επειδή έχει υπερηφάνεια, θα τον εγκαταλείψει η Χάρις του Θεού και θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες. Δεν μιλάω φυσικά για έναν που έχει ευλάβεια. Αυτός και μορφωμένος να μην είναι, μπορεί να ρίξει μια ματιά με διάκριση, μέχρι εκεί που μπορεί να εξετάσει και να κατανοήσει το δόγμα. Αλλά ένας που δεν έχει πνευματικότητα και πάει να ασχοληθεί με τα δογματικά, αυτός και αν πίστευε λίγο, μετά δεν θα πιστεύει καθόλου.
Πολλοί άνθρωποι λένε σήμερα, πως δεν υπάρχει Θεός. Μιλούν έτσι, γιατί στην καρδιά τους ζει υπερήφανο πνεύμα που τους υποβάλλει ψέματα, εναντίον της Αλήθειας.
Οι άνθρωποι θέλουν να ζουν σύμφωνα με το δικό τους θέλημα και γι' αυτό λένε πως δεν υπάρχει Θεός, βεβαιώνοντας έτσι μάλλον πως υπάρχει.
Κάνεις λάθος φίλε μου, όταν λες: Δεν υπάρχει Θεός! Ορθότερο θα ήταν αν έλεγες: Εγώ δεν έχω Θεό! Μην μιλάς σαν τον άρρωστο που λέει, ότι δεν υπάρχει πουθενά υγεία. Μην μιλάς σαν τον ζητιάνο που λέει, ότι δεν υπάρχει χρυσάφι στη γη. Μα χρυσάφι υπάρχει, εκείνος δεν έχει χρυσάφι. Οι άθεοι μοιάζουν με τον παλιάνθρωπο που λέει: ''Δεν υπάρχει καλοσύνη στον κόσμο'', ενώ έπρεπε να λέει: ''Εγώ δεν έχω ίχνος καλοσύνης μέσα μου''. Κάνουν λάθος οι άθεοι, όταν διακηρύττουν, ότι δεν υπάρχει Θεός! Γιατί όταν κάτι δεν το έχεις εσύ και δεν το γνωρίζεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά και ότι δεν το έχει κανείς! Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς εκ μέρους όλου του κόσμου; Ποιός σου έδωσε την άδεια, να διακηρύττεις, ότι την δική σου αρρώστια, την έχουν όλοι;
«Λένε: υπάρχουν και άθεοι καλοί άνθρωποι. Ναι, οι άθεοι μπορούν να είναι προσωρινά καλοί, επιφανειακά καλοί, φαρισαϊκά καλοί. Αλλά ο άθεος, δεν μπορεί να είναι αληθινά καλός, διαρκώς καλός, βαθειά καλός, αθάνατα καλός, επειδή γι' αυτό χρειάζεται να είσαι σε πνευματική σχέση, σε πνευματική συγγένεια με τον πραγματικά Μοναδικό Αγαθό και Αιώνια Αγαθό: με τον Θεό και Κύριο Χριστό. Είναι αληθινός δι' όλων των αιώνων ο Θείος λόγος του Σωτήρος: "χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν" (Ιωάν. 15,5)».
Όσο γρηγορότερα κατακτά τους ανθρώπους η αθεϊα και η ανηθικότητα, τόσο αναπόφευκτα πέφτουν τα βασίλεια και εξολοθρεύονται οι λαοί.
Αν συναντήσετε έναν άθεο, να τον πείτε τον εξής λόγο: ''Εάν με πείσεις, ότι το σπίτι που κάθεσαι χτίστηκε μόνο του, τότε θα παραδεχτώ, ότι και το μεγάλο αυτό σπίτι που λέγεται γη και σύμπαν, έγινε μόνο του.''
Ξέρετε ποιά είναι η προσευχή του αθέου; Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου... δεν υπάρχεις...!!!
«Δεν υπάρχει Θεός» το λένε συνήθως άνθρωποι φαύλοι και ανήθικοι. Ούτε βρέθηκε, ούτε θα βρεθεί άνθρωπος ηθικός, εγκρατής, ενάρετος κ.λπ. που να λέει τόσο εύκολα: «Δεν υπάρχει Θεός!»
Οι άνθρωποι δεν διακρίνονται σε πιστούς και απίστους. Αλλά διακρίνονται σε πιστούς και σε ''πιστούς''. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στον Θεό και υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύουν στην ανυπαρξία του Θεού. Οι μεν πιστεύουν στην ύπαρξη, ενώ οι άλλοι πιστεύουν στην ανυπαρξία. Δεν μπορεί να πει κανείς, ότι εγώ απέδειξα την ανυπαρξία του Θεού. Με πίστη αποδέχεται και αυτός την ανυπαρξία του Θεού. Ούτε με το πείραμα, ούτε με τον λογισμό, ούτε με την παρατήρηση μπορεί να πει κανείς, ότι εγώ απέδειξα πως δεν υπάρχει Θεός. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει. Ο άθεος λέει, ότι εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, δηλ. και αυτό είναι ένα είδος πίστεως.
Ο αθεϊσμός είναι μια αναπαρία, ένα τερατούργημα και θεμελιώδης πλάνη της ανθρωπίνης φύσεως. Το να προσπαθείς να μεταπείσεις έναν άθεο με αποδείξεις, είναι σαν να προσπαθείς να μεταστρέψεις τον τρελό από την τρέλα του.
Να γιατί υπάρχει σήμερα πολύ αθεϊα. Επειδή υπάρχει η πλεονεξία και η φιλαυτία.
Άθεος δεν είναι αυτός που δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά εκείνος που δεν πιστεύει στον αληθινό Θεό.
Η πίστη στην αιώνια ζωή είναι μια τρομερή πίστη, που απαιτεί θάρρος. Γι' αυτό οι άθεοι είναι τόσο πολλοί. Αυτοί είναι δειλοί, που δεν θέλουν να δεχτούν την αιώνια ευθύνη τους.
Ξέρετε τί θα πει, να είσαι και να δηλώνεις άθεος; Κάνεις ένα βήμα παραπάνω από τον διάβολο και τον ξεπερνάς ακόμα και αυτόν, διότι ο διάβολος πιστεύει και μάλιστα φρίττει στο όνομα του Ιησού Χριστού!
Όπου και αν πας, όπου και αν σταθείς και όλο τον κόσμο και αν γυρίσεις, μπορεί πιθανόν να βρεις πόλεις και χωριά χωρίς τείχη, χωρίς σχολεία, χωρίς βασιλιάδες, χωρίς θέατρα και γυμναστήρια. Τέτοιες πολιτείες μπορείς να βρεις. Αλλά πόλη άθεη, που να μην έχει ναούς όσια και ιερά, που οι κάτοικοί της να μην προσεύχονται και να μην επικαλούνται τον θεό, κανείς δεν βρήκε, ούτε πρόκειται να βρει ποτέ.
Για να είναι κάποιος άθεος, χρειάζεται να έχει πολύ μεγάλη πίστη, σε απίθανα πράγματα!
Οι άθεοι τρέφουν μίσος για την Ορθοδοξία, αλλά φόβο για την αλήθεια της.
Εἶπεν ἄφρων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ· οὐκ ἔστι Θεός. Διεφθάρησαν καὶ ἐβδελύχθησαν ἐν ἐπιτηδεύμασιν, οὐκ ἔστι ποιῶν χρηστότητα, οὐκ ἔστιν ἕως ἑνός. (Ο εσκοτισμένος από την αμαρτίαν μωρός και ασεβής άνθρωπος, είπεν από μέσα του, σύμφωνα με την επιθυμίαν της αμαρτωλής καρδίας του· “δεν υπάρχει Θεός”. Αυτός όμως και οι όμοιοί του διεφθάρησαν μέσα εις την αμαρτωλότητά των. Έγιναν μισητοί από τον Θεόν και από τους ευσεβείς ανθρώπους. Το κακόν διεδόθη τόσον πολύ, ώστε δεν υπάρχει κανείς, που να πράττει σήμερον το αγαθόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας.)

Ψαλμός 13,1
Κατηγορούσαν κάποτε μπροστά στον διάσημο Άγγλο φιλόσοφο Τζων Ράσσελ (1795-1878), κάποιον ορθολογιστή ως άθεο. Και ο Ράσσελ απάντησε:

- Αυτό είναι ψέμμα. Δεν πρόκειται καθόλου για άθεο. Κανείς στον κόσμο δεν είναι πραγματικά άθεος. Ο άνθρωπος για τον οποίο μου μιλάτε, πιστεύει απόλυτα στην ύπαρξη ανώτερου Όντος, με τη διαφορά ότι αυτό το Ον είναι ο ίδιος ο εαυτός του. Εκεί που ξερριζώνεται ο Θεός, λατρεύεται ως ''θεός'' το Εγώ.
Πριν από μερικά χρόνια, ένα περιοδικό στην Γαλλία, δημοσίευε το εξής τραγικό γεγονός:

Κάποιος σοσιαλιστής, εκαυχάτο στο καφενείο, ότι κατόρθωσε μετά από πολλές προσπάθειες, να ξεριζώσει την πίστη από την καρδιά της γυναίκας του, που πρώτα ήταν θεοφοβούμενη.

Το βράδυ όμως, καθώς γύριζε στο σπίτι του, βλέπει έξω στην αυλή του μαζεμένο πολύ κόσμο, που ήταν αναστατωμένος.

Τον κυρίεψε αμέσως μια ταραχή και όρμηξε μέσα στο σπίτι του, για να δει τι συνέβαινε...

Τί να δει όμως;

Η γυναίκα του ήταν νεκρή, μαζί με τα παιδιά του.

Στο χέρι της δύστυχης αυτής γυναικός, ήταν ένα σημείωμα που έγραφε τα εξής:

''Από τότε που έχασα την πίστη μου στο Θεό, είμαι ανεπανόρθωτα δυστυχισμένη, εγώ και τα παιδιά μου. Γι' αυτό και προτιμήσαμε το θάνατο...''

Ήταν ο καρπός και το αποτέλεσμα της αθεϊστικής σποράς, του σοσιαλιστή αυτού συζύγου.
Ένας Θεολόγος μπήκε σε μια ταβέρνα. Ένας από τους θαμώνες είπε δυνατά για να τον ακούσει ο Θεολόγος:

- Δεν υπάρχει Θεός!

Ο Θεολόγος τον πλησίασε και του είπε ήρεμα:

- Φίλε μου, αυτό που είπες δεν είναι καθόλου καινούργιο. Η Αγία Γραφή το λέει τώρα και χιλιάδες χρόνια.

Ο άνθρωπος παραξενεύθηκε. Και ο Θεολόγος επανέλαβε τα λόγια του Ψαλμωδού: «Είπεν ο άφρων εν τη καρδία αυτού, ουκ έστιν Θεός» (Ψαλμ. 13, 1).

- Αλλά, φίλε μου, συνέχισε ο Θεολόγος, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ' εσένα και στον άφρονα. Εκείνος μόνο το σκέφτηκε, ενώ εσύ το διαλαλείς στις ταβέρνες.
Χαίρετε. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη σε μένα τον ανάξιο προ ολίγων μηνών. Έχω μεγαλώσει σε άθεη οικογένεια. Απο μωρό παιδί έχω διδαχθεί το μίσος προς οποιαδήποτε θρησκεία, είτε αυτή ονομάζεται Μουσουλμανισμός, είτε Χριστιανισμός κ.τ.λ. Μεγαλώνοντας λοιπόν δημιούργησα το δικό μου blog - ιστοσελίδα, μέσα απο το οποίο παρέθετα άρθρα ενάντια στην θρησκεία και ειδικότερα κατά του Χριστιανισμού.

Τα άρθρα μου περιείχαν αρκετά ''σεβαστά'' επιχειρήματα, μέσα απο τα οποία θα μπορούσε κανείς όχι μόνο να απορρίψει την ύπαρξη του Θεού, αλλά και να μισήσει ο,τιδήποτε τον θυμίζει. Μεταξύ αυτών των επιχειρημάτων, η θεωρία της εξέλιξης, άλλα επιστημονικά επιχειρήματα, χωρία από την Παλαιά Διαθήκη τα οποία θεωρούσα ρατσιστικά και βίαια και άλλα πολλά.

Μέσω των άρθρων αυτών, έβγαζα τα απωθημένα μου εναντίον του Θεού και προσπαθούσα με κάθε τρόπο να χτυπήσω τον Χριστιανισμό και να φέρω στην αθεΐα, όσο το δυνατό περισσότερους πιστούς. Μέχρι που συνέβηκε το ακόλουθο θαύμα (εάν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο), το οποίο μου έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή.

Μερικούς μήνες πριν, στα γενέθλιά μου, μια αγαπημένη φίλη μου, η οποία απο μικρή ήτανε στο δρόμο της Εκκλησίας μου χάρισε για δώρο μια εικόνα του Χριστού. Εγώ απόρησα, γιατί όλοι οι φίλοι και φίλες μου γνώριζαν, ότι από μικρός ήμουνα άθεος και ότι είχα απορρίψει κάθε πιθανότητα και ενδεχόμενο ύπαρξης του Θεού. Δέχτηκα όμως το δώρο αυτό και από ευγένεια τοποθέτησα την εικόνα του Χριστού στο δωμάτιό μου.

Ένα βράδυ λοιπόν, χωρίς να κατανοώ ακόμα το γιατί, άρχισα να ''μιλάω'' στην εικόνα του Χριστού και να της θέτω αρκετά ερωτήματα όπως:

''Αν υπάρχει Θεός, γιατί το κακό κυριαρχεί στον κόσμο;''

''Γιατί ο Θεός δεν κάνει γνωστή την παρουσία του (αν υπάρχει) σε μένα και στους άλλους άθεους για να πιστέψουμε σε αυτόν;'' Και άλλα τέτοιας φύσεως ερωτήματα. Ξαφνικά, αστραπιαία, φώς απλώθηκε απο την εικόνα σε όλο το δωμάτιό μου, ενώ παράλληλα ένα συναίσθημα που βίωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου με κατέλαβε. Μια εσωτερική αγαλλίαση, ένα αίσθημα που με διαβεβαίωνε για την ύπαρξη του Θεού, ενώ με δάκρυα στα μάτια ζήτησα συγχώρεση απο τον Χριστό για όλα τα χρόνια που όχι μόνο τον αμφισβήτησα, αλλά και τον πολέμησα...

Έκτοτε έχω διαγράψει το αντι - Χριστιανικό μου blog, προσεύχομαι στον Θεό να με συγχωρέσει, για την ζημιά που έχω κάνει σε πολύ κόσμο με τα πρώην αθεϊστικά άρθρα μου.

Επίσης, βρήκα ένα πνευματικό πατέρα τον οποίο εμπιστεύομαι και στον οποίο προσπαθώ να εξομολογούμαι σε τακτική βάση για όλες μου τις αμαρτίες. Η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά, αφού για πρώτη φορά εδώ και χρόνια βιώνω το αίσθημα της εσωτερικής ησυχίας και χαράς. να διαδώσετε το πιο πάνω θαύμα προς δόξα Θεού, ώστε περισσότερος κόσμος να πιστέψει και να επιστρέψει στο δρόμο του Θεού. Ευχαριστώ.

(Μαρτυρία Κώστας)
Σε ένα δημοτικό σχολείο της Ουγγαρίας, στα χρόνια της αθεϊας, μια νεαρή δασκάλα έλεγε στις μαθήτριες:

- Όταν φωνάζουμε κάποιον, αυτός μας ακούει και μας επισκέπτεται.

Λοιπόν, εάν υπάρχει Θεός, φωνάξετέ Τον, να δούμε εάν έρθει.

Τότε μια μαθήτρια, γονατίζει εμπρός στο θρανίο της και προσεύχετε στον Κύριο και λέει:

- Ω, Κύριε, Ιησού Χριστέ, σε παρακαλώ έλα και δείξε την παρουσία Σου, ότι Είσαι ζωντανός!

Μετά, εντελώς ξαφνικά, ανοίγει η πόρτα της τάξεως και ένα φως πλημμυρίζει την τάξη.

Το φως πηγαίνει στην έδρα και φωτίζει την διδασκάλισσα, έπειτα όλες τις μαθήτριες της τάξεως και σιγά - σιγά σβύνεται και χάνεται...

Η Στέλλα, η μαθήτρια που έκανε την προσευχή, γονατίζει για μια άλλη φορά, υψώνει τα χέρια της στον ουρανό και προσεύχεται στον Κύριο:

- Ω, Κύριε, σε Ευχαριστώ! Σε ευχαριστούμε όλα εδώ τα παιδιά Σου, που μας επισκέφτηκες και έδειξες, ότι είσαι ζωντανός, πάντοτε παρών στη ζωή μας!!!

Το περιστατικό αυτό, το έγραψε το εκπαιδευτικό περιοδικό της περιοχής. Όμως η διδασκάλισσα δεν μετανόησε, έπαθε νευρική και διανοητική διαταραχή και κλείστηκε σε ψυχιατρείο...
Στις τρομακτικές μάχες του Στάλινγκραντ, το 1943, ένας Ρώσος στρατιώτης πέρασε δύσκολες στιγμές, όπως ο ίδιος μας πληροφορεί: ''Βρέθηκα μπροστά σε πληθώρα εχθρών. Τα καταιγιστικά πυρά του εχθρού, έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου. Οι Γερμανοί σαν τις μέλισσες, έπεφταν πάνω μου.

Το πολυβόλο μου ξερνούσε φωτιές. Για μια στιγμή σταμάτησε το κροτάλισμά του. Έριξα και το τελευταίο φυσίγγιο.

Οι Γερμανοί όρμησαν πάνω μου. Τότε ζήτησα βοήθεια:

- Θεέ μου, βοήθα να σωθώ!

Ένα σύννεφο από καπνό με σκέπασε, χωρίς να πάθω τίποτε. Έπειτα από λίγο διαπίστωσα, πως είχα γλυτώσει.

Όμως ντρεπόμουν, γι' αυτό που έκανα, στην ώρα που κινδύνευα. Δεν ταίριαζα σε μένα, τον μαχητικό άθεο, να ζητώ την βοήθεια Αυτού που πολεμώ...''

Η ομολογία αυτή του αθέου, είναι μια πικρή αλήθεια. Οι θεωρούντες τους εαυτούς τους άθεους, στην ώρα του κινδύνου, πάντα αυθόρμητα θα επικαλούνται την βοήθεια του Θεού...
Ο Γάλλος συγγραφέας Βόλνεϋ, υπήρξε ένας δηλωμένος άθεος και είχε γράψει βιβλία, γεμάτα από το δηλητήριο της απιστίας, με τα οποία προσπαθούσε να κρημνίσει τις αστείρευτες ψυχές. Σε ένα βιβλίο μάλιστα, διακωμωδούσε την προσευχή και υποστήριζε ότι η προσευχή είναι χαμένος χρόνος.

Κάποτε όμως, ταξίδευε με το πλοίο, από τη Χάβρη στην Νέα Υόρκη. Σε κάποια στιγμή του ταξιδιού, σηκώθηκε φοβερή τρικυμία και πελώρια κύματα απειλούσαν να στείλουν στο βυθό της θαλάσσης, το πλοίο και τους επιβάτες.

Τότε κατατρομαγμένοι όλοι οι επιβάτες έπεσαν στα γόνατα και με δάκρυα στα μάτια άρχισαν να προσεύχονται. Γονάτισε και ο άθεος Βόλνεϋ και προσευχόταν!

Η τρικυμία τελικά κόπασε και επανήλθε η ηρεμία στους επιβάτες. Τότε μερικοί επιβάτες που γνώριζαν τον Βόλνεϋ, τον πλησίασαν και τον ρώτησαν, με κάποια δόση ειρωνείας:

- Πώς προσευχηθήκατε και εσείς, ενώ λέτε ότι δεν πιστεύετε και ότι η προσευχή είναι απώλεια χρόνου;

Εκείνος τους απάντησε λέγοντάς τους:

- Ακούστε φίλοι μου. Μπορεί κάποιος να επαγγέλεται τον άπιστο και άθεο εν καιρώ γαλήνης, όχι όμως όταν και ο θάνατος παρουσιάζεται αδυσώπητος μπροστά του!...

Τέτοιου είδους άνθρωποι, είναι οι περισσότεροι άθεοι. Ουσιαστικά άθεοι δεν υπάρχουν στον κόσμο.
Κάποτε βγήκε στην έδρα ένας άθεος και έλεγε στο ακροατήριό του:

- Εάν υπάρχει Θεός τον περιμένω, να έρθει να με ''εκτελέσει''. Πέρασαν τα 3 λεπτά και ο Θεός δεν τον έκανε τίποτα. Είχε στη συνέχεια το θράσος ο άθεος να πει:
- Είδατε; Εάν υπήρχε Θεός θα με έκανε κακό! Πώς λοιπόν ο Θεός είναι παντοδύναμος; Τότε ζήτησε μια γιαγιά το λόγο και του λέει:
- Εσύ εάν είχε ένα παιδί και σου έκανε παρακοή, θα το σκότωνες; Εάν σε έβριζε θα τον σκότωνες;
- Όχι βέβαια, απάντησε ο άθεος.

Και συνεχίζει η γιαγιά:

- Αυτός ο πανάγαθος Θεός, πως είναι δυνατόν το παιδί του να το σκοτώσει;

Εσύ από το παιδί σου, δεν θα ήθελες την μετάνοιά του; Δεν θα ήθελες την συγγνώμη του; Αυτό ακριβώς θέλει και ο Θεός! Γι΄αυτό και δεν σε εξουθένωσε! Εύχομαι να βάλεις μυαλό...
Μια φορά πήγε κάποιος στο κουρείο για το καθιερωμένο κούρεμα και ξύρισμα. Μίλησαν με τον κουρέα για πολλά θέματα και όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του Θεού, ο κουρέας αναφώνησε:

- Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.
- Γιατί το λες αυτό; ρώτησε ο πελάτης.

Και ο κουρέας απάντησε:

- Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί, αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι; Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά; Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε και πόνος! Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί, να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.

Ο πελάτης τον άκουσε προσεκτικά, αλλά δεν τον απάντησε και όταν ο κουρέας τελείωσε τη δουλεία του, έφυγε. Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε έναν άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο. Τότε είπε στον κουρέα:

- Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!
- Πως μπορείς να το λες αυτό; ρώτησε έκπληκτος ο κουρέας.
- Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα! Τι είναι αυτά που λες;
- Όχι, απάντησε ο πελάτης. Οι κουρείς δεν υπάρχουν, γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ' έξω.
- Μα οι κουρείς όντως υπάρχουν, είπε ο κουρέας! Αυτό συμβαίνει, γιατί οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.
- Ακριβώς! απάντησε ο πελάτης. Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός επίσης υπάρχει! Και αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν και δεν Τον αναζητούν. Γι' αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.
/
2

Βλέπετε 1 - 33 από τα 42 αποτελέσματα