Περί...

Loading...
Περί Αιτίας
Κοινοποίηση
Επειδή μέσα στην κοινωνία που ζούμε τα αίτια είναι τόσα πολλά, οι αντιθέσεις πολλαπλάσιες και οι αδυναμίες μας όχι λίγες, χρειάζεται πολλή προσοχή και εντατική προ­σπάθεια ώστε να μην υποχωρούμε, αλλά πάντοτε να έχουμε την ελπίδα και την πίστη μας στον Θεό.
Η αιτία της αποτυχίας ενός ανθρώπου στον πνευματικό του σκοπό, είναι η αμέλεια. Η αμέλεια μας επιβουλεύεται. Μοιάζει με ανομβρία, από την oποία δεν φυτρώνει τίποτα. Ζημιώνει τους πάντες, Εμποδίζει εκείνους που θέλουν να ξεκινήσουν τον πνευματικό αγώνα. Σταματάει όσους προχώρησαν. Εκείνους που αγνοούν, δεν τους αφήνει να μάθουν και εκείνους που πλανήθηκαν, τους εμποδίζει να επιστρέψουν.
Όταν υπηρετούσα στην Πολυκλινική, έβλεπα συχνά να συμβαίνει το εξής. Άρχιζε ο γιατρός να εξετάζει τον ασθενή και εκείνος διαμαρτυρόταν και του έλεγε, ότι δεν ήταν σε εκείνο το σημείο που πονούσε, αλλά αλλού. Και του έλεγε ο γιατρός: «Μπορεί εσύ να πονάς εκεί, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα». Έτσι συμβαίνει και στην πνευματική ζωή. Εμείς νομίζουμε, ότι είναι έτσι τα πράγματα, ενώ αλλού βρίσκονται οι αιτίες για αυτά που συμβαίνουν μέσα μας και στη ζωή μας...
Ο Χριστός δεν απαγορεύει μόνο τον φόνο, αλλά και τον θυμό, που γεννάει τον φόνο.
Όχι μόνο την μοιχεία, αλλά και το πονηρό βλέμμα, που γεννάει την μοιχεία.
Όχι μόνο την επιορκία, αλλά και κάθε όρκο.
Πρώτα σηκώνουμε ένα σύννεφο σκόνης και μετά παραπονιόμαστε, πως δεν μπορούμε να δούμε.
Οι ρηχοί άνθρωποι πιστεύουν στην τύχη. Οι σωστοί άνθρωποι πιστεύουν στην αιτία και το αποτέλεσμα.
Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Αγγλική παροιμία
Μια μικρή τρύπα μπορεί να βουλιάξει ένα μεγάλο καράβι.

Αγγλική παροιμία
/
1

Βλέπετε όλα τα αποτελέσματα